Select Page

Međunarodni dan vatrogasaca

Međunarodni dan vatrogasaca

Širom svijeta danas se obilježava Međunarodni dan vatrogasaca, istinskih heroja koji se često izlažu raznim rizicima kako bi spasili ljudske živote, imovinu i prirodu.

Posao vatrogasaca opasan je i zahtjevan, ali nadasve human i požrtvovan posao. U mnogim opasnim situacijama vatrogasci spašavaju ljudske živote, interveniraju u požarima, potresima, poplavama i saobraćajnim nezgodama.

Mjesec svibanj se obilježava i kao mjesec zaštite od požara.

Međunarodni dan vatrogasaca obilježava se na dan Svetog Florijana, koji se smatra njihovim zaštitnikom.

Zbog klime i vegetacije, vatrogasci u Hercegovini obično imaju najviše posla. Ove godine, kao i prošle, nažalost, vatrogasci ne bilježe ovaj datum kako su to prethodnih godina radili. Naravno, zbog pandemije koronavirusa.

U povodu Dana vatrogastva i blagdana svetog Florijana, ispred općine Posušje uputili su iskrene čestitke svim profesionalnim i dobrovoljnim vatrogascima u Posušju i Županiji Zapadnohercegvovačkoj.

“Ponosni smo na Vašu profesionalnost koju iskazujete kad god je to potrebno, kao i iznimnu požrtvovnost obavljajući ovu prije svega humanu profesiju.” – poručeno je ispred Ureda načelnika.

U povodu blagdana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca svim pripadnicima javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Županije Zapadnohercegovačke čestitku je uputila Uprava civilne zaštite ŽZH:

“Vaša hrabrost i požrtvovnost u obavljanju ove nadasve humane profesije ulijeva sigurnost svima nama stanovnicima Županije Zapadnohercegovačke jer znamo da ćete nam pomoći u svim situacijama pritom riskirajući vlastito zdravlje i živote kako bi nas zaštitili.”.

OGLASI

Loading