Select Page

Investicijski nalet: Vlasnik Violete kupuje sve pred sobom

Investicijski nalet: Vlasnik Violete kupuje sve pred sobom

Vlasnik kompanije Violeta iz Gruda Petar Ćorluka u velikom je investicijskom naletu.

Osim što ulaže u svoj biznis kroz kompaniju Violeta, agresivno se širi i u drugim sferama, naročito u ugostiteljstvu i proizvodnji slatkiša.

Ćorluka provodi ili je najavio investicije vrijedne više desetina milijuna maraka.

Hotel Grude

Ćorlukina kompanija Violeta kupila je Hotel Grude. Ovu informaciju za BiznisInfo potvrdio je direktor Agencije za privatizaciju ŽZH Ante Markić. Početna cijena na tenderu bila je 316.848 KM. No, obveza investitora je da u objekt u naredne tri godine uloži osam milijuna maraka.

Lasta Čapljina

Ćorluka je nedavno postao vlasnik čuvene tvornice keksa i vafla Lasta Čapljina. Nedavno je potvrdio da je završen proces preuzimanja Laste, te da za obnovu i osposobljavanje proizvodnje po standardima koje zahtjeva Europska unija planira uložiti 20 milijuna KM.

Hotel Hrvatska u Baškim Vodama

Ćorluka je nedavno postao vlasnik hotela Hrvatska u Baškim Vodama. Hotel je kupio za nešto više od 12 milijuna KM.

Sada slijedi izrada najboljeg idejnog rješenja za hotel kao i raspisivanje natječaja za izvođača radova, a prema prvim procjenama, u rekonstrukciju i obnovu hotela uložit ćemo oko 20 milijuna eura te planiramo otvoriti ga na početku sezone 2020. godine, kazao je početkom ove godine Ćorluka.

Ekskluzivna lokacija u Dubrovniku

Ćorluka je nedavno kupio jedan od atraktivnih objekata na dubrovačkom Stradunu. U prosincu prošle godine izjavio je da još nije siguran šta će biti namjena objekta ali je tada spominjao dovođenje svjetskih ekskluzivnih brendova u ovaj grad.

Pogoni Violete

Velike investicije provode se i u Violeti. Ove godine bile su planirane investicije od 15 milijuna eura, kako je to proljetos izjavio Ćorluka.

Instalirat ćemo nove linije … Radi se o investiciji od oko 15 milijuna eura, naveo je Ćorluka.

Veliki investicijski potencijal

Ukupni prihodi Violete prošle godine su iznosili oko 250 milijuna KM, dok je neto dobit, dakle čista zarada, bila oko 31 milijun maraka. Ovo predstavlja veliki investicijski potencijal za ulaganja u razne oblasti, piše Oslobođenje.

Obitelj Ćorluka vlasnik je i kompanija Prodex, odnosno Commerce Prodex, kao i hotela Colors Inn u Sarajevu.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading