Select Page

NAJAVA: Sadržajan program „4. Posuških kamendana“

NAJAVA: Sadržajan program „4. Posuških kamendana“

Ovogodišnje “Posuško lito“ 2014. bogato je kulturnim, zabavnim i sportskim događajima, a manifestacija koju svakako treba posjetiti su „4. Posuški kamendani“.

Za razliku od prošlih godina, kada su trajali 2-3 dana, ove godine će trajati čak 17 dana. Naime, organizatori Turistička zajednica ŽZH – podružnica Posušje i općina Posušje sa svojim partnerima pripremaju sadržajan i zanimljiv program.

U suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti iz Širokog Brijega/Sveučilište u Mostaru i klesarskom školom Posušje posjetitelji će moći uživati u radionici kiparske kolonije, koju će činiti studenti i učenici koji će u deset dana od kamena raditi umjetnička djela, a usporedo će bit izložba klesarskih djela amatera i samoukih klesara našega kraja, slikarstvo na pločastom kamenu i fosili životinja iz pradavnog oceana Tetis iz Hercegovine – Goran Glamuzina te izložba minerala, stijena, dragog i poludragog kamena ZU „Kreševski citrin“ iz Kreševa.

U sklopu Kamendana bit će priređena izložba vjernih reprodukcija u kamenu osam zvonika i sedam crkava autora Josipa Radića iz Pučišća na Braču „Slušajte ih kako zvone u čast Velikoj Gospi“ u staroj crkvi Bezgrješnoga Začeća B.D.M. Posušje.

Također, bit će organiziran Visibility event projekta „Roof of Rock“ Razvojne agencije ŽZH – HERAG u okviru IPA Adriatic programa u sklopu kojeg će biti nekoliko kraćih predavanja, a predavači će biti mr. Miloš Bavec, mr. Goran Glamuzina i mr. Pero Ćeškić.

Organizatori, Turistička zajednica ŽZH – podružnica Posušje i Općina Posušje, pozivaju sve one koji žele predstaviti sve vrste djela kojima je tema kamen, bilo to isklesano djelo, naslikana slika ili fotografije kamena i kamenih građevina.

plakatkamendani

Jednako su dobrodošli svi ljudi koji imaju za pokazati bilo kakav rad, neovisno je li to amatersko djelo ili profesionalni rad.

Za sve izlagače organizatori će osigurati prostor za predstavljanje.

Za sve informacije i prijave obratite se na broj mobitela: 063/465-408.

U prilogu je program manifestacije:

OGLASI

Loading