Select Page

ISPISANA POVIJEST BRIDŽA: Jerko Jerry Kovač ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstariji igrač na svijetu

ISPISANA POVIJEST BRIDŽA: Jerko Jerry Kovač ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstariji igrač na svijetu

Jerko Jerry Kovač iz Posušja je i službeno ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstariji aktivni igrač bridža na svijetu sa svoje 102. godine!

O razlozima zbog kojih toliko godina uspješno igra bridž navodi da su „za to zaslužni hercegovački geni, dalmatinska kuhinja i dubrovačka klima.“

Image00323

Ovom povijesnom događaju prisustvovao je i Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, koji je Jerki čestitao na ovom velikom uspjehu, jer bridž pripada obitelji olimpijskih sportova.

Image00305

U Dubrovniku je u njegovu čast organiziran bridž turnir na kojem je nastupilo preko 100 sportaša, odnosno 54 para iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske, Engleske i Sjedinjenih Američkih Država.

Image00077

Među njima su bili predstavnici iz Posušja. Ispred Bridž kluba “Herc” iz Posušja nastupili su Slaven  Penava i Toni Marušić koji su osvojili 23 mjesto, dok je za Bridž klub „Imotski“ zaigrao Stanislav Mandurić u paru s Farukom Mašićem i zauzeo 12 mjesto.

Image00018

-Drago nam je što smo svojim nastupom uveličali slavlje našeg Jerke i što smo u iznimno jakoj konkurenciji ostvarili zapažene rezultate, rekao je Mandurić.

Image00127

Dodajmo da je općina Posušje bila sponzor prijevoza, dok je Turistička zajednica ŽZH – podružnica Posušje, u dogovoru s organizatorima, iskoristila priliku za promociju Županije Zapadnohercegovačke na način da je svaki igrač na dar dobio turistički vodič ŽZH.

Posušje.net

OGLASI

Loading