Select Page

POSTIGNUT DOGOVOR: Predstojeći travanjski rokovi na FPMOZ-u besplatni

POSTIGNUT DOGOVOR: Predstojeći travanjski rokovi na FPMOZ-u besplatni

Na Sveučilištu u Mostaru održan je prosvjed studenata ispred Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti.

Studenti su kazali kako je razlog okupljanja odluka fakulteta kojom je prvi prijavljeni ispit besplatan, dok se svaki naredni plaća 50 KM te kako o ovoj odluci nisu bili pravovremeno obaviješteni.

Nakon sastanka studenata s dekanom FPMOZ-a, prof.dr.sc. Mariom Vasiljem zaključeno je kako će predstojeći travanjski ispitni rokovi biti besplatni, dok će se izvanredni ispitni rokovi u narednim akademskim godinama, ukoliko se studenti izbore za njih, plaćati svaki ispit po 50 KM.

Dekan Vasilj na sastanku je rekao: „Travanjski rokovi imaju, nema plaćanja nikakvog, nema dodatnih rokova nikakvih, ukoliko se izborite za rokove u listopadu i travnju, svaki ispit koji student bude prijavljivao bit će 50 KM“.

Na sastanku su, osim studenata i dekana, nazočili prodekan, pomoćnik prodekana te predstavnik studenata, predsjednik Studentskog zbora FPMOZ-a Mate Paštar.

Paštar je za treci.ba potvrdio izjavu dekana te zahvalio studentima na civiliziranom načinu rješavanja problema jer, kako je rekao u telefonskoj izjavi, „samo razgovorom i dijalogom se može doći do rješenja“.

Redakcija treci.ba

OGLASI

Loading