Select Page

Ivan Zelenika izabran za predsjednika Gradskog vijeća Mostara

Ivan Zelenika izabran za predsjednika Gradskog vijeća Mostara
Ivan Zelenika (HDZ BiH) izabran je za predsjednika Gradskog vijeća Grada Mostara, a zamjenici će mu biti Salem Marić (SDA) i Velibor Milivojević (Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar), odlučeno je u petak poslijepodne na konstituirajućoj sjednici GV-a.

Zelenika je dobio 16 glasova, Marić deset, a Milivojević dva dok je sedam vijećnika bilo suzdržano. Zeleniku je kandidirao Klub Hrvata, Marića Klub Bošnjaka, a Milivojevića Klub Srba.

Arman Zalihić (SDP BiH) je za predsjednika GV-a kandidirao sebe te najavio kako bi mogao uputiti apelaciju Ustavnom sudu zbog diskriminacije pripadnika ”Ostalih” kojih nema u Statutu Grada Mostara.

Uz to, formirani su i klubovi vijećnika, tako da je Zlatko Guzin predsjednik Kluba Bošnjaka, Velibor Milivojević predsjednik Kluba Srba, a Miroslav Grubišić Kluba Hrvata.

Ranije je vijećnica Naše stranke Boška Ćavar koja se nalazi u samoizolaciji, zakletvu položila online preko Vibera, dok joj je svečanu izjavu na potpis donijelo tročlano povjerenstvo.

U tijeku je izbor za gradonačelnika.

U Gradskom vijeću Mostara najviše mandata ima HDZ BiH – 13. Slijede Koalicija za Mostar (SDA, SBB, DF, SBiH, BPS) s 11, BH. blok (SDP BiH, Naša stranka) sa šest te HRS s tri vijećnika, dok Prva mostarska partija i lista “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” imaju po jednog vijećnika.

Jabuka. Tv

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading