Select Page

Ivana Galić: Sanjam o olimpijskim igrama, a sljedeće natjecanje je Europsko prvenstvo u Rusiji

Ivana Galić: Sanjam o olimpijskim igrama, a sljedeće natjecanje je Europsko prvenstvo u Rusiji

Do prije par mjeseci Ivanu Galić predstavili bi smo kao učenicu Gimnazije fra Grge Martića Posušje i članicu Karate kluba Posušje, ali ove godine u rujnu došlo je do promjene.

Preseljenje u Mostar. Kineziološki studij Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Sveučilišni karate klub „Neretva“ Mostar. ,,Sada me čeka puno više učenja i treninga dani su mi prepuni obveza. Nadam se da ću sve uspješno uskladiti. U Posušju sam dosegla svoj maksimum s obzirom na okolnosti, a sada u Mostaru osjećam da uz nove trenere Miroslava i Zdenka Klepića mogu još više napredovati iz dana u dan”.

Ivana se nedavno vratila sa Svjetskog prvenstva do 21 godine koje se održalo u Tenerifeu u Španjolskoj. Nastupila je u kategoriji do 61 kg i ostvarila jako dobar rezultat. Nastup je izborila kao prvakinja BiH. Dominantno je otišla do zlata bez izgubljenog poena u svim mečevima. ,,Prezadovoljna sam s oba natjecanja zbog toga što sam se prvi put borila u novoj kategoriji do 61 kg do sada sam bila u većoj. Za neki veliki uspjeh na ovom SP su vjerujem trebale duže pripreme s novim trenerima jer se radi teško i ozbiljno a ja uživam u tome”.

To joj nije prvi veliki uspjeh. Karateom se bavi od svoje desete godine, a već je tri godine u reprezentaciji BiH. Godine 2013. je proglašena za Mladu nadu Općine Posušje, a 2015. za Najuspješniju seniorku Općine Posušje uz još mnoga druga priznanja. ,,Ponosna sam na svoja postignuća do sada i nadam se da ću svojim radom nastaviti ostvarivati još bolje i veće rezultate. Zahvalila bih svom dosadašnjem treneru u KK Posušje Marku Čamberu i svojoj obitelji koja je uvijek uz mene”.

O tome što joj je draže ili važnije ne može odlučiti. Želi pokušati paralelno „gurati“ i sport i fakultet što je bolje moguće. Odlučna je u velikim planovima vezano za karate. Sanja i o Olimpijskim Igrama jednog dana. ,,Za slijedeća natjecanja imam velika očekivanja. Sada je na rasporedu u veljači Europsko Prvenstvo u Rusiji u Sočiju. Isto tako me na fakultetu upravo tada čekaju prvi ispitni rokovi. Želim to odraditi na pravi način pa planirati dalje”, kaže Ivana.

Tomislav Lončar/Treci.ba

OGLASI

Loading