Select Page

Koronavirus poremetio planove vatrenih i Dalića: Otkazan turnir u Dohi

Koronavirus poremetio planove vatrenih i Dalića: Otkazan turnir u Dohi

Iz sigurnosnih razloga, uzrokovanih pojavom koronavirusa SARS-CoV-2, međunarodni turnir Qatar Airways u Dohi neće biti odigran, objavio je Hrvatski nogometni savez.

“Hrvatska nogometna reprezentacija trebala je krajem ožujka nastupiti na prijateljskom turniru u katarskoj prijestolnici Dohi, te odmjeriti snage s nacionalnim selekcijama Švicarske i Portugala, u sklopu priprema za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Međutim, uzimajući u obzir novonastale zdravstvene okolnosti diljem svijeta, turnir je otkazan. Uz Hrvatsku, Švicarsku i Portugal, trebala je nastupiti i trenutačno prvoplasirana reprezentacija na Fifinoj ljestvici najboljih, Belgija.

Hrvatski nogometni savez naknadno će obavijestiti javnost o planovima A-reprezentacije tijekom reprezentativne stanke”, stoji na stranici HNS-a.

Ovakav će rasplet poremetiti planove izbornika Zlatka Dalića jer je turnir trebao služiti kao priprema za Europsko prvenstvo (ako se taj turnir ne odgodi). Osim toga, HNS je izgubio i u financijskom smislu jer je za nastup Hrvatske trebao dobiti milijun dolara.

vecernji.ba

OGLASI

Loading