Select Page

Ivandanjski turnir u Rakitnu ove godine je pripao ekipi Zaglavica

Ivandanjski turnir u Rakitnu ove godine je pripao ekipi Zaglavica

Na terenu Osnovne škole Ante Brune Bušića u Rakitnu u petak 24. lipnja završen je malonogometni turnir „Sveti Ivan 2022.“. Pobjednici ovogodišnjeg izdanja je ekipa Zaglavice koja je u finalu pobijedila ekipu Sutina B rezultatom 3:1. Golove za Zaglavicu su dali dva Ivan Miličević i jedan Ivan Sabljo.

Spomenimo da je treće mjesto turnira osvojila ekipa Vrpolje 2. Najbolji igrač i najbolji strijelac je Ivan Miličević iz ekipe Zaglavica, najbolji golman je bio Damir Šarić iz ekipe Sutina B, najbolji voditelj ekipe je Ivan Rajič iz ekipe Zaglavica. Nagradu je dobila i Anamarija Bešlić kao najbolja mama turnira, a nagradu za najboljeg gosta dobio je Frano Oreč.

U kategoriji pionira prvo mjesto osvojila je ekipa Vrpolje koja je pobijedila ekipu Mihalji – Markote rezultatom 4:2. U kategoriji limača prvo mjesto osvojila je također ekipa Vrpolje, a oni su u finalu pobijedili pionire Mihalji – Markote rezultatom 2:0.

Iako se ovaj malonogometni turnir održava još od 2005. godine, četvrtu godinu za redom Osnovna škola „Ante Bruno Bušić“ Rakitno je predvodnik u organizaciji turnira. „Jako smo zadovoljni kako je turnir prošao. Posjećenost je bila izvrsna svaku večer turnira. Uglavnom, proteklo je sve u redu. Bilo je dobih utakmica. Na kraju su se iskristalizirale četiri ekipe koje su najjače i završilo je s najboljim ove godine“, kazao je za naš radio ravnatelj OŠ „Ante Bruno Bušić“ Rakitno, Marin Markota.

Na turnir je se prijavilo osam odraslih ekipa, a ukupno deset ekipa djece: po pet u kategoriji pionira i limača.

Ulaganja u školu

Turnir je poznat i po tome što već nekoliko godina sav prihod s turnira ide u opremanje škole. I ove godine već su ciljevi zadani. „Ove godine cilj nam je od prihoda turnira opremiti informatički kabinet u našoj školi. Računamo da bi mogli kupiti i instalirati ukupno deset računala i dvadeset monitora“, kazao je za naš radio ravnatelj škole Marin Markota.

Za pohvalu je svakako istaknuti pobjedničku ekipu Zaglavice koja se odrekla vrijedne novčane nagrade od 1000 maraka i donirala je školi za opremanje informatičkog kabineta.

Uz ovogodišnji turnir i planirane prihode, oko 40 000 maraka je uloženo u školu zahvaljujući događajima i ljudima koji su podržali ovaj malonogometni turnir. „Konstantno ulažemo u školu. Uložili smo u ogradu oko igrališta koja je bila dotrajala, radili smo svlačionice i čajnu kuhinju. To su bili jedni od glavnih projekata. Svlačionice smo radili kroz čak dvije godine od sredstava dva turnira. Bila je to veća investicija koju smo po mome mišljenju napravili kako treba. Sada imamo dvije svlačionice za koje mislim da takvih  svlačionica u našim školama na ovom području i nema“, istaknuo je ravnatelj Markota.

radioposusje.ba (Z. Pišković)

OGLASI

Loading