Select Page

Ivica Pavković zatražio od Vlade Federacije BiH da dodjelu sredstava za šport vrši isključivo po ostvarenim rezultatima

Ivica Pavković zatražio od Vlade Federacije BiH da dodjelu sredstava za šport vrši isključivo po ostvarenim rezultatima

Na zadnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Ivica Pavković je izrazio negodovanje što sredstva namijenjena za razvoj športa dobiju i udruge koje se nigdje ne natječu. 

Pavković je od Vlade Federacije BiH i resornog ministarstva zatražio da ubuduće prilikom dodjele financijske pomoći športskim klubovima i savezima, putem javnog poziva, jedini kriterij bude ostvareni športski rezultat.

Naglasio je kako ne sumnja u dobru volju resorne ministrice i članova Vlade. Međutim, povjerenstvo za odabir korisnika sredstava je sastavljeno od državnih službenika, koji prilikom utvrđivanja javnog poziva, postave takve rigorozne birokratske kriterije, da bi svaki klub koji se želi prijaviti na javni poziv morao angažirati ili imati zaposlenog stručnjaka za pisanje projekata. Naravno da športski klubovi takvih osoba nemaju i da nemaju financijskih sredstava za angažman vanjskih stručnjaka. Kao rezultat toga njihova aplikacija biva odbijena zbog banalnih tehničkih nedostataka kao npr. pogrešnog numeriranja tražene dokumentacije, dokumentacije koja nije ispravno uvezana i sl.

Ali zato sredstva dobiju „profesionalni skupljači novca“ organizirani kroz razne udruge, koji se nigdje ne natječu ili nemaju nikakvih športskih rezultata. Dobar dio takvih organizacija nije ni osnovan zbog natjecanja ili rezultata, već zbog prikupljanja financijskih sredstava, aplicirajući na svaki objavljeni javni poziv i to ne samo iz oblasti športa. Zanimljivo je kako većina takvih organizacija u samom nazivu nosi oznaku neprofitna organizacija. – zakjučio je Pavković.

OGLASI

Loading