Select Page

Ivo Lučić u Mostaru predstavlja knjigu o herojima Domovinskoga rata

Ivo Lučić u Mostaru predstavlja knjigu o herojima Domovinskoga rata

U ponedjeljak 22. siječnja u Galeriji kraljice Katarine Kosače (Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača) u Mostaru održat će se predstavljanje knjige autora Ive Lučića “Vukovarska bolnica – svjetionik u povijesnim olujama hrvatskoga istoka”.

Predstavljanje knjige započet će u 18 sati, a u programu predstavljanjasudjelovat će Trpimir Goluža, Jasna Turkalj, Ante Zvonimir – Golem, Božo Ljubić, Zoran Aleksijević, Nino Raspudić i Ivo Lučić.

Organizatori predstavljanja su Hrvatski dokumentacijski centar Domovinskog rata u BiH, Hrvatska zajednica Herceg-Bosna i Sveučilišna klinička bolnica u Mostaru.

U ovoj knjizi Ivo Lučić je na 287 stranica donio povijesni prikaz kulturološke, demografske i društvene slojevitosti hrvatsko-srpskih odnosa, osvrte na ratna zbivanja u Vukovaru, ali i cjelovit prikaz rada bolnice u ratnim uvjetima.

“Bolnica i liječnici u bolnici koji su liječili sve one kojima je trebala pomoć, pa čak i neprijateljske vojnike, bili su ti koji su dali sve od sebe i koji su bili heroji rata“, kazao je Lučić prigodom predstavljanja ove knjige u zagrebačkom hotelu Westin u studenom 2017. godine.

POSKOK.INFO

OGLASI

Loading