Select Page

Iz BiH osim medicinara sve više odlaze i profesionalni vozači

Iz BiH osim medicinara sve više odlaze i profesionalni vozači

Ukoliko se ne zaustavi odlazak vozača iz BiH u inozemstvo, uskoro neće biti dovoljno profesionalaca za volanom koji će raditi u transportu robe i putnika, a autobusi i kamioni stajat će na parkingu, kažu stručnjaci iz ovog područja.

Da BiH ostaje bez više profesionalnih vozača, jer su nezadovoljni plaćama i tretmanom u transportnim poduzećima i kod domaćih prijevoznika, potvrđuju iz Udruženja vozača i automehaničara gradskog i prigradskog prijevoza putnika iz Banjaluke.

“Vozači masovno odlaze. To više nije stvar izbora, nije hir, ne želi nitko biti podstanar u nekoj sobici u inozemstvu, nego je puko moranje. Ovdje su uvijeti loši i vozači da bi prehranili svoje obitelji odlaze”, priča Dragan Podraščanin, potpredsjednik Udruženja.

Ahmedin Šabanagić, direktor “Autoprevoz-busa” Mostar, potvrđuje da se i mostarski vozači opredjeljuju za “put inozemstva”.

“Kad raspišemo natječaj za pravnike, dođe ih 30, a na natječaj za vozače samo nekoliko. Evo, neki dan smo primili pet vozača koje smo jedva našli. Potražnja je veća nego ponuda”, ističe Šabanagić.

akta.ba

OGLASI

Loading