Select Page

Iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije upozoravaju: Vozači oprez, postavljaju se novi radari

Iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije upozoravaju: Vozači oprez, postavljaju se novi radari

MUP Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) u suradnji s drugim ovlaštenim institucijama na cestama te županije ovih dana postavlja nova radarska kućišta, doznaje se u županijskoj Upravi policije MUP-a.

Lokacije radarskih kućišta utvrđene su analizom stanja sigurnosti prometa na cestama, a to su mjesta u blizini škola, tzv. crne točke i druga kritična mjesta gdje su se u ranijem razdobljima događale prometne nezgode s najtežim posljedicama, navode u Upravi policije.

Nakon što je u Širokom Brijegu krajem prošlog tjedna postavljeno šest stacioniranih radara, još ih je pet početkom ovog tjedna postavljeno u Grudama.

Prema informacijama nekih medija, radari su već u funkciji te imaju mogućnost snimanja prometa tijekom 24 sata.

Iz Uprave policije MUP-a ZHŽ-a u utorak, pak, napominju kako će nakon puštanja u funkciju radarskih kućišta o broju i točnim lokacijama, javnost blagovremeno obavijestiti putem medija te da će biti postavljeni i prometni znakovi “Radarska kontrola” u suradnji s nadležnim službama za održavanje cesta.

Inače MUP-a ZHŽ-a, je u suradnji s drugim nadležnim institucijama, u realizaciju postavljanja radarskih kućišta na cestama ZHŽ-a, krenuo još od 2014. godine.

Iz Policijske uprave pozivaju vozače kao i sve druge sudionike u prometu da se ponašaju savjesno, odgovorno i da poštuju prometne propise, kako bi se izbjegle prometne nezgode, a time sačuvali životi i imovina svih sudionika u prometu.

abcportal.info

OGLASI

Loading