Select Page

Vodstvo Općine Posušje sastalo se s predstavnicima Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO HB Posušje

Vodstvo Općine Posušje sastalo se s predstavnicima Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO HB Posušje

U dvorani za sastanke Općine Posušje, načelnik Ante Begić i predsjednik OV općine Posušje Ivan Lončar održali su sastanak s predstavnicima Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO HB Posušje.

Na početku razgovora se osvrnulo na prošlogodišnje zajedničke aktivnosti ali i projekte koji će se realizirati kroz ovu godinu. Prvi događaj je Dan branitelja općine Posušje koji će se održati 30. svibnja, a za kojeg će se uskoro formirati organizacijski Odbor. Vjeruje se da će se ovogodišnje obilježavanje organizirati u punom kapacitetu za razliku od dvije prethodne pandemijske godine, kako i dolikuje ovoj manifestaciji. Također ove godine obilježit će se i jedna velika obljetnica – 30. godina utemeljenja „Bušića“, što će također zahtjevati opsežnu pripremu i organizaciju događaja, zajedno s Udrugom ove postrojbe i resornim ministarstvom.

U nastavku sastanka načelnik Begić uputio je riječi zahvale udrugama na korektnoj suradnji na svim poljima, počevši od svakodnevnih aktivnosti, na pomoći pripadnicima braniteljske populacije pa do zajedničkih humanitarnih akcija poput Srcem za Banovinu koja je organizirana protekle godine. Najavio je i daljnje jačanje suradnje, kako bi se nastavio rad na projektima, posebice onim koji promiču istinu o Domovinskom ratu i žrtvi koju su dali hrvatski branitelji.

Vezano za tekuću problematiku, kako su istakli današnji sudionici na sastanku, jedan od glavnih izazova jeste smještaj, odnosno prostor za djelovanje udruga kojeg kronično nedostaje. Stoga se razgovaralo o eventualnim mogućim rješenjima kojima bi se zadovoljila ova potreba. U svrhu prevencije i brige o zdravlju braniteljske populacije, također su iznijeli prijedlog da se organizira sistematski pregled u Domu zdravlja Posušje.

Na kraju sastanka sudionici su izrazili uvjerenje kako će se dobra međusobna suradnja nastaviti te kako će se kroz sastanke i konkretne aktivnosti raditi, kako na rješavanju tekućih pitanja s kojima se susreću udruge i braniteljska populacija, tako i na provedbi zajedničkih projekata koji imaju za cilj promicanje vrijednosti Domovinskog rata.

OGLASI

Loading