Select Page

Izaslanstvo HDZ-a i HNS-a BiH na 21. obljetnici stradanja Hrvata civila u Grabovici

Izaslanstvo HDZ-a i HNS-a BiH na 21. obljetnici stradanja Hrvata civila u Grabovici

U mjestu Grabovica između Mostara i Jablanice obilježena je 21. obljetnica stradanja Hrvata civila, koje su pripadnici Armije BiH mućki pobili u noći s 8. na 9. rujan 1993.

Među 33 ubijenih, najmlađa Mladenka Zadro imala je samo 4 godine, a najstariji Marko Marić 87 godina. Obljetnica je započela polaganjem vijenaca kod spomenika civilnim žrtvama Domovinskog rata Grabovice. Ispred HDZ-a i HNS-a BiH vijence su položili i zapalili svijeće, predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH, dr. Dragan Čović i predsjednik Glavnog vijeća HNS-a BiH, dr. Božo Ljubić. Obljetnici su nazočili i mnogi drugi dužnosnici HDZ-a i HNS-a BiH.

Nakon polaganja vijenaca, okupljeni su se u put križa zaputili prema mjesnom groblju gdje je služena sveta misa za poginule. Predsjednik Udruge hrvatskih stradalnika “Grabovica 93” Josip Drežnjak u svom govoru, prisjetio se još jednom pobijenih grabovčana, te istakao da ovi zločini nisu slučajni, nego ciljno urađeni. Spomenuo je da za ove zločine još uvijek nitko nije odgovarao, a u cilju pomirenja i zajedničke budućnosti treba procesuirati osumnjičene.

 

Don Željko Majić, generalni vikar koji je danas služio svetu misu, u svojoj propovijedi, uspoređivao je patnje ubijenih koji su mučeni, spaljivani i bacani u hladnu Neretvu te naposljetku ritualno ubijani s kalvarijom koju je Isus prošao do svoje smrti. „Mi se svake godine okupljamo na ovaj datum, i okupljat ćemo se i dalje kako bi pokazali onima koji niječu ova nedjela, te uvijek pozivat na pravdu, a Božjoj pravdi nitko ne može promaknuti“, zaključio je don Željko Majić.

ABCportal.info

OGLASI

Loading