Select Page

POČETAK KRAJA NSRZB: SIPA uhitila Jerka Ivankovića Lijanovića i još nekoliko članova te porodice

POČETAK KRAJA NSRZB: SIPA uhitila Jerka Ivankovića Lijanovića i još nekoliko članova te porodice

U opsežnoj akciji kodnog naziva “Meso” koju provodi Državna akencija za istrage i zaštitu SIPA, po nalogu Tužilaštva BiH, uhićeno je nekoliko članova obitelji Ivanković Lijanović, među kojima i federalni ministar poljoprivrede i dopremijer Jerko Ivanković Lijanović, saznaje Klix.ba.

Kako Klix.ba saznaje uhićeno je četiri ili pet članova obitelji Ivanković Lijanović, a osim Jerka, među uhićenima je i njegov brat Mladen Ivanković Lijanoviću, zastupnik Parlamentu BiH.

Tužitelj će kasnije danas odlučiti hoće li oni i koliko će ih biti zadržano u pritvoru.

Akcija se provodi u više gradova u BiH s ciljem borbe protiv kriminala i višemilijunskih poreznih utaja.

Na terenu je više stotina policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Uprave za indirektne poreze BiH (UIO).

Budući da se radi o jednoj od najopsežnijih akcija, o njenom tijeku i detaljima redovno se informira i glavni tužitelj Tužilaštva BiH.

Radi se između ostalog, o poreznim i carinskim utajama u iznosima od više milijuna KM, koje su počinjene sa osnivanjem i kasnijim fiktivnim gašenjem poduzeća, sa ostavljenim velikim dugom za porez. Navedena poduzeća su se bavila uvozom, proizvodnjom i preradom mesa i mesnih prerađevina, navedeno je ranije iz Tužilaštva.

klix.ba

OGLASI

Loading