Select Page

Izaslanstvo općine Posušje na obilježavanju Dana Udruge 3. bojne brigade “Rama” i branitelja Uzdola

Izaslanstvo općine Posušje na obilježavanju Dana Udruge 3. bojne brigade “Rama” i branitelja Uzdola

Manifestacija “Ivandanski svitnjaci” otpočela je svečanim obilježavanjem Dana Udruge 3. bojna brigade “Rama” i branitelja Uzdola.

Program je počeo svetom misom u novoj župnoj crkvi u Uzdolu, a koju je predslavio preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, u koncelebraciji sa svećenicima iz Rame, župnikom don Ivanom Ivančevićem, don Ljubom Zelenikom, vojnim kapelanom, don Josipom Dedićem, odgajateljem u internatu u Katoličnom školskom centru “Petar Barbarić” u Travniku te nekadašnjim uzdolskim župnikom don Miljenkom Džaltom.

Članovi Udruge potom su mimohodom prošli do spomen obilježja kod Osnovne škole “Veselko Tenžera”, gdje su položeni vijenci za sve poginule branitelje. Opijela je u Memorijalnom centru i kod spomen obilježja izmolio preč. Matija.

Vijence su položili članovi obitelji poginulih branitelja, članovi Udruge 3. bojna brigade “Rama” i branitelja Uzdola, članovi Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz Prozor-Rame, izaslanstvo Općine Posušje na čelu s predsjednikom Općinskog Vijeća Ivanom Lončarom i Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO HB Posušje, Mjesna zajednica Donji Veliki Ograđenik s obiteljima poginulih branitelja, Ministarstvo oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Okupljenima se na kraju obratio i predsjednik Udruge 3. bojna Josip Prskalo, zahvalio svima na dolasku, ukazao na važnost čuvanja sjećanja na sve ramske branitelje.

Svoje živote na ramskom bojištu položila su 134 branitelja, a među njima su i desetorica s područja općine Posušje.

OGLASI

Loading