Select Page

IZBORI: Predsjedništvo Mladeži HDZ BiH raspisalo izbore unutar organizacije Mladeži HDZ BiH

IZBORI: Predsjedništvo Mladeži HDZ BiH raspisalo izbore unutar organizacije Mladeži HDZ BiH

Predsjedništvo Mladeži HDZ-a BiH održalo je 11. redovitu sjednicu Predsjedništva u Tuzli, na kojoj su razmatrane pripreme za predstojeće izbore unutar organizacije Mladeži HDZ-a BiH, te analizirani rezultati Općih izbora u Bosni i Hercegovini.

Riječi dobrodošlice uputili su domaćini sjednice, predsjednik GO Mladeži HDZ BiH Tuzla Dražan Divković, dopredsjednik Mladeži HDZ BiH Nikica Vidović, predsjednik GO HDZ BiH Tuzla Ivica Kovačević, te predsjednik ŽO HDZ BIH Soli Danijel Nikolić.

Na početku radnog dijela sjednice Predsjedništvo je razmotrilo glavne aktivnosti i pripreme za održavanje izbora unutar organizacije Mladeži HDZ-a BiH. Članovi Predsjedništva, između ostalih tema, analizirali su rezultate Općih izbora u Bosni i Hercegovini i iskazali zadovoljstvo postignutim rezultatima te cjelokupnom kampanjom i radom članova Mladeži tijekom cijelog izbornog procesa. Istaknuto je kako je ogromna podrška na Općim izborima najbolji primjer i jedinstvena poruka našeg zajedništva i želje hrvatskog naroda za legitimnim predstavljanjem. Nažalost, izigravanjem izborne volje hrvatskog naroda poslana je poruka za koju će hrvatski narod znati pronaći pravi odgovor. Ovakvi rezultati ne mogu nikoga ostaviti ravnodušnim. Pokazana je snaga i odgovornost, a ovo je ujedno i obaveza da nastavimo raditi na ostvarenju pune jednakopravnosti našeg naroda.

Predsjednik Mladeži HDZ-a BiH, Mario Mikulić, u svom obraćanju se zahvalio organizacijama Mladeži diljem Bosne i Hercegovine na maksimalnom angažmanu tijekom predizborne kampanje za Opće izbore.Također, zahvalio se na uspješno organiziranoj „Večeri sjećanja“ za žrtvu Grada Vukovara i sve poginule hrvatske branitelje Domovinskog rata, te istaknuo da zajedništvo i snaga koje su tada pokazali hrvatski branitelji u obrani naših domova trebaju biti nit vodilja i u današnjim nastojanjima da se hrvatski narod izbori za svoju ravnopravnost i konstitutivnost u BIH.

Predsjedništvo Mladeži HDZ BiH raspisalo je redovne izbore unutar organizacije Mladeži HDZ BiH. Izborni proces unutar općinskih/gradskih organizacija Mladeži HDZ BiH treba biti završen do 25. siječnja 2019. godine, dok je za županijske organizacije, regionalne organizacije u RS-u i Organizaciju za Distrikt Brčko rok za održavanje izbornih skupština do 15. veljače 2019. godine. Nakon održavanja izbornih skupština u svim organizacijama, Središnji odbor Mladeži HDZ BiH sazvat će 11. izbornu konvenciju Mladeži HDZ BiH, jednoglasni je zaključak 11. sjednice Predsjedništva Mladeži HDZ BiH.

OGLASI

Loading