Select Page

IZBORNIK ĆE OSTATI: Šuker čeka Dalića da zajedno krenu u Ligu nacija i prema EP-u

IZBORNIK ĆE OSTATI: Šuker čeka Dalića da zajedno krenu u Ligu nacija i prema EP-u

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza daje bezrezervnu podršku izborniku Zlatku Daliću i stručnom stožeru koji su na Svjetskom prvenstvu u Rusiji predvodili hrvatsku reprezentaciju do najvećeg uspjeha u povijesti!

Time je, što se Hrvatskog nogometnog saveza, a emitirao je to Izvršni odbor, gotova priča oko izbornika nogometne reprezentacije.

Nitko iz IO, kako kažu, nikad nije imao ništa protiv Dalića. No, Dalić to nije prikazao tako pa smo nekoliko dana svi napeti kao u startu za utrku na 100 metara čekali da nam obznani svoju odluku. Službeno je još nema, ali znakovite su riječi iz Livna u kojem ga je dočekalo i mlado i staro.

Pojačati ugovor?

– Ja nisam nikada stavljao nešto drugo ispred Hrvatske. Ja samo hoću svoj mir i raditi kako treba, hoću potporu. Ja neću raditi posao gdje nemam potpore i gdje nije sigurno. Ovaj narod moja je snaga. Probleme koje imam sam ću rješavati – rekao je Dalić.

Šuker je sjeo na jednu stranu stola, čeka se da na drugu sjedne Zlatko Dalić. Valjani ugovor postoji, i to do 2020. godine, a po njemu Dalić dobiva 40 tisuća eura mjesečno, odnosno 480 tisuća godišnje.

Za jednog izbornika koji dovede reprezentaciju do srebra to je svakako skromniji ugovor. HNS je u Rusiji zaradio oko 40 milijuna dolara, stoga nije nemoguće da Šuker, koji doduše nije lak na novčaniku, ipak ponudi veću svotu od one koju je dogovorio prije SP-a.

Utakmica Lige nacija između svjetskih doprvaka reprezentacije Hrvatske i svjetskih prvaka iz 2010. reprezentacije Španjolske igrat će se na stadionu Maksimir u Zagrebu 15. studenoga. Hrvatska reprezentacija otvara nastup u Ligi nacija gostovanjem kod Španjolaca u Elcheu, a potom u listopadu dočekuje Englesku na stadionu HNK Rijeka.

U Rijeci bez publike
Taj susret igra se bez publike zbog izdržavanja Uefine kazne iz prošlog natjecateljskog ciklusa.

Čelnici saveza nadaju se punoj potpori premijera Andreja Plenkovića, gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović za gradnju nacionalnog stadiona te pozivaju na podršku lokalne samouprave u obnovi postojećih objekata u Splitu, Rijeci, Osijeku, Varaždinu i drugim sredinama.

Vecernji.ba

OGLASI

Loading