Select Page

IZETBEGOVIĆ: Kriza će biti izazvana izađu li srpski predstavnici iz vlasti, pozivam ih da to ne čine

IZETBEGOVIĆ: Kriza će biti izazvana izađu li srpski predstavnici iz vlasti, pozivam ih da to ne čine

Od nas se očekivalo da zaustavimo pokretanje revizije, a pošto na to nismo pristali optuženi smo za izazivanje krize. Krizu su izazvali oni koji su izvršili genocid i agresiju i oni koji negiraju genocid. Odluka o reviziji nije jednostrana i ona je pokrenuta prije 22 godine, kazao je Izetbegović na press konferenciji održanoj u sarajevu nakon prekida sjednice Predsjedništva BiH, prenosi hms.ba

Raniji sazivi Predsjedništva su donijeli sve odluke uključujući odluku iz 2002. i nije bilo potrebe da se nove oduke donose. Jedina pravna osnova o kojoj se moglo razgovarati o tome je da se oduzimaju ovlasti a Ivanić je o tome odobio razgovarati, kazao je Izetbegović.

U javnosti se govori da je odluka jednostrana a to nije točno. Ukoliko to želi mijenjati ja ću prisustovati svakoj sjednici, naveo je Izetbegović, prenose Vijesti.ba.

Revizija se odnosi na utvrđivanje istine i da odgovrnost snosi režim Slobodana Milosevića, stoga je čudno postovajećivanje s tim režimom od strane političara iz RS, dodao je Izetbegović.

On je kazao da će kriza biti izazvana ako srpski predstavnici izađu iz vlasti te ih je pozvao da to ne čine.

Ustarajat ćemo na traženju pravde jer samo na istini možemo graditi bolje odnose, kazao je Izetbegović.

vecernji.ba

OGLASI

Loading