Select Page

Županija Zapadnohercegovačka dobiva novu vlast u srijedu!

Županija Zapadnohercegovačka dobiva novu vlast u srijedu!

Županija Zapadnohercegovačka u srijedu, 4. veljače 2015. godine, na 5. sjednici Skupštine ŽZH dobit će novu Vladu.

Sudeći po dnevnom redu sjednice Skupštine ove županije, izgleda da se HDZ BiH unutar svojih redova uspio dogovoriti tko će sjesti u koju ministarsku fotelju.

Na samom početku usvojit će se prijedlog odluke u razrješenju aktualne Vlade ŽZH, a zatim će se potvrditi imena novih ministara i predsjednika Vlade nakon čega će uslijediti svečana prisega.

Kako je portal Jabuka.tv prije nepuna dva tjedna pisao, za razliku od prethodnog mandata, u novoj Vladi ŽZH neće se mijenjati samo predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić te dva ministra Mladen Begić – ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i Stjepan Bogut – ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi.

Umjesto Radoslava Luburića u fotelju ministra financija i dopredsjednika Vlade ŽZH sjest će Toni Kraljević. Ružica Mikulić zamijenit će Helenu Lončar u ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i športa, a na čelo ministarstva unutarnjih poslova umjesto Zdravka Borasa dolazi njegov imenjak i prezimenjak, također, Zdravko Boras.

Vesna Boban, koja je imenovana ministricom pravosuđa i uprave u siječnju 2014. godine, napušta ovo ministarstvo, a zamijenit će je Anita Markić.

Ivan Bešlić bit će novi ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša umjesto Ivana Topića, a umjesto Ivice Ćorića na čelo ministarstva gospodarstva dolazi Dario Sesar.

HDZ BiH u ovoj županiji ima 14 od 23 zastupnika u Skupštini.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading