Select Page

Izgorjela vikendica na Blidinju

Izgorjela vikendica na Blidinju

Vikendica u privatnom vlasništvu izgorjela je na lokaciji Gornji Badnji na području Parka prirode Blidinje u nedjelju u jutarnjim satima.

Prema informacijama ustupljenim portalu Jabuka.tv, do požara je došlo zbog zagrijavanja dimnjaka koji je zapalio krov, a zatim se proširio na ostatak vikendice koja je praktički cijela izgorjela.

Kako nam je potvrdio predsjednik DVD Rakitno Ante Mihalj, na teren su izašla dva vatrogasna vozila sa četiri profesionalna vatrogasca koji su dojavu o požaru dobili oko 8:45 sati, a ozlijeđenih, nasreću, nije bilo.

Obavezno očistiti dimnjake u kućama kako ne bi došlo do požara

Nije rijetkost da vatrogasci u zimskom periodu moraju izaći na teren zbog požara na kućama koji su nastali usljed zapaljenja dimnjaka. Posljedice u većem broju slučajeva nisu nimalo bezazlene a ogledaju se u narušavanju zdravlja ukućana usljed trovanja dimom, ali i ozbiljnim oštećenjima na kućama.

Čistite barem dva puta godišnje dimovodne kanale. Oni koji to još nisu učinili, trebalo bi, kako ne bi došlo do požara. Svi koji koriste drva i ugalj da očiste pored dimovodnih kanala i peći. Apelirao se na obraćanje pažnje na to da se raznim stvarima ne zatrpavaju vrata za čišćenje dimnih kanala koja se nalaze na dnu dimnjaka. Čistite tavanske prostorije jer kada se dimnjak zapali, postoji opasnost proširenja vatre na krov.

Jabuka.tv/Posušje. Net

OGLASI

Loading