Select Page

Izmijenjena zapovijed o ulasku određenih osoba u BiH

Izmijenjena zapovijed o ulasku određenih osoba u BiH
Na hitnoj izvanrednoj elektronskoj sjednici Federalnog stožera civilne zaštite (FSCZ) održanoj u petak donesena je nova dopunjena, odnosno izmijenjena zapovijed kojom se od stavljanja pod zdravstveni nadzor i ograničavanje kretanja u trajanju od 14 dana, izuzimanju određene osobe koje ulaze u BiH na graničnim prijelazima na teritorij FBiH.

Današnjom zapovijedi točka 5 zapovijedi od 24. i 29. travnja 2020. godine se mijenja i glasi da su od ove zapovijedi izuzeti vozači u međunarodnom trasportu, strojovođe, piloti i kabinsko osoblje, osobe u pograničnom kretanjuprekogranični radnici i teško oboljele osobe (i njihova pratnja) koje idu na liječenje ili se vraćaju s liječenja.

Radi se o zapovijedi u kojoj se obavezuju putnici, odnosno roditelji i staratelji djece i maloljetnih osoba, bez obzira radi li se o stranom državljaninu ili državljaninu BiH, da se prilikom ulaska u BiH preko graničnih prijelaza na području FBiH prijave za inspekcijski nadzor od Federalne uprave za inspekcijske poslove.

U tom slučaju federalni sanitarni inspektor je obavezan da svim putnicima koji ulaze u BiH na ovim graničnim prijelazima izrekne rješenje o stavljanju pod zdrav

OGLASI

Loading