Select Page

Plenković prihvatio ostavku Krstičevića

Plenković prihvatio ostavku Krstičevića

Premijer Plenković prihvatio je ostavku ministra Damira Krstičevića koju je ministar obrane i potpredsjednik Vlade podnio nakon što su jučer u zrakoplovnoj nesreći poginula dva pilota HRZ-a. “On je moj prijatelj, on je uvijek u mom timu”, rekao je premijer koji smatra da u ovom slučaju ne vidi nikakav razlog za ministrovu političku odgovornost. MORH će najavio je voditi jedan od državnih tajnika.

– Ja osobno ne vidim niti jedan razlog kako bih povezao njegovu političku odgovornost s činjenicom da se srušio avion. Razumijem da ga je ova situacija izrazito pogodila. On sam je vojnik i bio je zapovjednik Gardijske brigade u Domovinskom ratu, moj najbliži suradnik u HDZ-u i Vladi, i moj prijatelj. Odlučio sam prihvatiti njegovu ostavku, ali ne zato što je odgovoran. Ovakve se nesreće nažalost događaju. Poštujući ga, ja sam tu njegovu ostavku prihvatio, rekao je Andrej Plenković.

Dodao je kako će MORH nastaviti voditi netko od državnih tajnika. Plenković je također kazao kako Krstičevićeva ostavka ostavka ne znači prestanak njegovog političkog angažmana.

hrt.hr

OGLASI

Loading