Select Page

Izraelske kopnene snage upale u središnji dio Gaze

Izraelske kopnene snage upale u središnji dio Gaze

Izraelska pješadija uz podršku borbenih zrakoplova izvršila je upad u dubini Pojasa Gaze, priopćila je izraelska vojska, dok se sprema za kopnenu ofanzivu protiv Hamasa za najsmrtonosniji napad u povijesti zemlje.

Dok je sukob bjesnio 21. dan, nije bilo prekida u nemilosrdnim izraelskim udarima na Pojas Gaze, a europski čelnici pozivali su na “humanitarne pauze” kako bi se omogućila kritično potrebna pomoć.

Izrael bombardira palestinsku teritoriju otkako su Hamasovi naoružani napadači upali preko granice 7. listopada, ubjajući 1.400 ljudi, većinom civila, i kidnapirajući više od 220 drugih, sudeći po izraelskim dužnosnicima.

Ministarstvo zdravstva u Gazi, pod upravom Hamasa, priopćilo je da je u napadima ubijeno više od 7.000 ljudi, većinom civila, i brojna djeca, podstičući sve snažnije apele za zaštitu nevinih ljudi zahvaćenih sukobom.

S desecima tisuća izraelskih vojnika nagomilanih uz granicu Gaze uoči široko očekivane kopnene ofenzive, vojska je navela da su njene snage izvele kratak kopneni upad u središnju Gazu.

– Tijekom posljednjeg dana, kopnene snage IDF-a, u pratnji borbenih zrakoplova IDF-a i bespilotnih letjelica, izvele su dodatni ciljani napad na središnji pojas Gaze – navodi se u priopćenju o drugoj takvoj operaciji u isto toliko dana, prenosi AFP.

Vrisak.info

OGLASI

Loading