Select Page

IZVANREDNI SASTANAK DRŽAVNOG VRHA: Potresi uzdrmali glavni grad, ima zatočenih, tri osobe ozlijeđene

IZVANREDNI SASTANAK DRŽAVNOG VRHA: Potresi uzdrmali glavni grad, ima zatočenih, tri osobe ozlijeđene

Zagreb i okolicu u ranim jutarnjim satima pogodila su najmanje dva potresa jačine iznad 5,0 stupnjeva.  Epicentar je bio 16 kilometara sjeverno od Zagreba i pet kilometara jugoistočno od Oroslavja na dubini 10 kilometara, objavio je Europski mediteranski seizmološki centar.

08:45 “Potrese ne možemo prognozirati, bilo kakve obavijesti da slijedi snažniji potres nisu točne! Postoji vjerojatnost za jači potres, ali je izrazito mala. Možemo očekivati naknadne slabije potrese. Nemamo struje i radimo sve što možemo da damo pravodobne i točne informacije” poručuju iz Seizmološke službe RH

08:40 Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je kako su prema prvim informacijama tri osobe lakše ozlijeđene

08:37 Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dao je izjavu prilikom dolaska na izvanrednu sjednicu Nacionalnog kriznog stožera u NSK.

“Hvala bogu nitko nije platio ljudskim životom. Trebamo donijeti mjere i ljude primiriti. Pavle Kalinić je krenuo prema Kašini”, rekao je Bandić.

Epicentar potresa zabilježen je samo četiri kilometra od Kašine.

Gradonačelnik Bandić komentirao je i oštećenje na zagrebačkoj katedrali.

“Palo je deset do dvanaest metara južnog tornja katedrale, nažalost”, rekao je Bandić.

08:35 Ministar Damir Krstičević dao je zapovijed da vojska pomogne Zagrebu.

08:30 U rodilištima su majke s djecom izašle van

08:26  Jedno je dijete ozlijeđeno u potresu koji je jutros potresao Zagreb, izvijestio je u nedjelju ujutro ravnatelj zagrebačkog Zavoda za hitnu medicinu Žarko Rašić.

Dijete je ozlijeđeno kad je pao dio krova i prevezeno je u Klaićevu bolnicu.

Na poziv policije Hitna pomoć je izašla i na teren u Ulicu kralja Držislava gdje je srušena kuća, dodao je.

08:20 Na području Zagreba nakon jutrošnjih potresa ima zatočenih osoba, doznaje se iz Javne vatrogasne postaje Grada Zagreba.

Dva snažna potresa, prvi jakosti 5,3 i drugi jakosti 5,0 pogodila su u nedjelju ujutro Zagreb i izazvala štete na zgradama.

08:17 U 8.30 sastaje se državni vrh u NSK. Premijer Aandrej Plenković, šef Sabora Gordan Jandroković, presjednik Zoran Milanović, ministar obrane Damir Krstićević i gradonačelnik Milan Bandić prisustvovat će sastanku

08:15 Šef Rebra Ćorušić rekao je kako u KBC-u Zagreb nije nastala veća šteta te je sve u redu.

08:12 Na području Zagreba nakon jutrošnjih potresa ima zatočenih osoba, doznaje se iz Javne vatrogasne postaje Grada Zagreba.

Dva snažna potresa, prvi jakosti 5,3 i drugi jakosti 5,0 pogodila su u nedjelju ujutro Zagreb i izazvala štete na zgradama.

Iz pozivnog centra zagrebačkih vatrogasaca doznaje se da na području grada ima zatočenih osoba. Službenici javljaju da nema potvrđenih informacija o žrtvama.

08:10 Treći potres koji je jutros pogodio Zagreb  oko 7,40 bio je jakosti 3,7 

08:00 MUP je pozvao građane koji su izašli zbog potresa na ulice, da drže potreban razmak radi suzbijanja širenja virusa.

07:45 MUP je pozvao građane koji su izašli zbog potresa na ulice, da drže potreban razmak radi suzbijanja širenja virusa.

Dnevnik.hr

OGLASI

Loading