Select Page

Izvedbom predstave Dvije majke Frama Posušje donijela biblijsku priču u Posuško lito

Izvedbom predstave Dvije majke Frama Posušje donijela biblijsku priču u Posuško lito

Dramska sekcija Frame Posušje večeras je po drugi put u Posušju izvela predstavu Dvije majke koju su premijerno prikazali tijekom 11. Festivala religiozne drame održanog ove godine u mjesecu ožujku u organizaciji župe Posušje. Ovoga puta framaši su se potrudili u Posuško lito donijeti sadržaj koji donosi religioznu tematiku iz vremena Isusove smrti na križu i Njegova Uskrsnuća na nebo.

Zahvaljujući na dolasku, uoči početka predstave sve prisutne je pozdravio duhovni asistent Frame Posušje fra Jozo Hrkać. Sedam framašica vješto su pred publiku prenijele dramu koja se odvijala među ženama koje su, svaka na svoj način bile vezane uz Isusa, njegove apostole, ili pak one koji ga osudiše. Među ženama koje se susreću je siromašna majka učenika Jude, koji ga je izdao. Tražeći svoga sina sva u očaju, sluša žene koje svjedoče o Isusovoj muci, smrti i uskrsnuću. Kroz slučajni susret s jednom od Isusovih sljedbenica, Veronikom, doznaje za sudbinu svoga sina koji je sam sebi presudio objesivši se. Dok ona u očaju razmišlja o tome da sama sebi oduzme život, susreće Isusovu majku Mariju, za koju ne zna tko je, već to kroz razgovor doznaje. Marija joj pokazuje svu snagu oprosta i suosjećanja i daje putokaz kojim treba ići kroz život, unatoč boli zbog gubitka sina.

Tematika koju su na scenu posuškoga kina donijeli naši framaši svakako je zaslužila veći odziv publike, no oni vjerni su s punom pozornosti, mnogi i po drugi put, odgledali još jedan sjajan dramski uradak naših mladih, koji su još jednom pokazali svoju svestranost i spremnost žrtvovati svoje slobodno vrijeme, vrijedno vježbajući kako bi nam priuštili još jedan lijep i edukativan događaj kroz koji možemo dublje spoznati biblijske tekstove, na kojima je temeljena priča drame Dvije majke.

Ovo je bila njihova četvrta izvedba ove predstave. Pored dviju izvedbi u Posušju, framaši su s predstavom Dvije majke gostovali u Širokom Brijegu i Zagrebu.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading