Select Page

Posjet rezidentne predstavnice UN-a u BIH općini Posušje

Posjet rezidentne predstavnice UN-a u BIH općini Posušje

Općinu Posušje posjetila je rezidentna predstavnica UN-a u Bosni Hercegovini gđa. Sezin Sinanoglu zajedno sa predstavnicima regionalnog ureda UNDP-a za Hercegovinu smještenog u Mostaru.

Budući da je gđa. Sinanoglu tek imenovana na svoju novu dužnost želja joj je posjetiti sve krajeve Bosne i Hercegovine kako bi se što bolje upoznala sa društveno-političkom situacijom u našoj zemlji. Općina Posušje je među prvim općinama koje posjećuje zbog činjenice da Razvojni program Ujedinjenih naroda- UNDP ima izvrsnu suradnju s Općinom Posušje, točnije njezinim Odjelom za razvoj.

autobusna stajalista

Autobuske stanice u Posušju postavljene su u okviru projekta Integriranog lokalnog razvoja (ILDP) kojeg UNDP provodi u suradnji sa Vladom Švicarske

Nakon uvodnog sastanka u uredu Općinskog načelnika Branka Bage gdje su predstavljeni do sada uspješno završeni projekti s UNDP –om BiH uslijedila je terenska posjeta mjestima gdje su završeni neki od projekata. Tako su posjećena novoizgrađena autobusna stajališta u središtu općine iznad stadiona Mokri Dolac i prostorije braniteljske zadruge Eko Hercegovina. Oba projekta su u većinskom iznosu sredstava završena sredstvima UNDP-a i Švicarske Vlade.

eko hercegovina 2

Poljoprivredna zadruga u Posušju u kojoj se proizvodi eterično ulje smilja i hrana za pčele, uspostavljena je uz podršku projekta “Migracije i razvoj” koji je zajednička inicijativa UNDP-a, Vlade Švicarske i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice

Podsjećamo Općina Posušje je izradila i usvojila razvojnu strategiju Općine Posušje za razdoblje od 2014. do 2023. godine prema MiPro metodologiji izrađenoj od strane UNDP-a. Trenutno se provode dva projekta u suradnji s UNDP-om. Prvi projekt je jačanje kooperantskih mogućnosti zadruge Eko Hercegovina kroz dodjelu sadnica smilja i pčelarske opreme, a drugi projekt zajednički provodi Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ZHŽ i UNDP,a odnosni se na podizanje energetske učinkovitosti osnovne škole A.B. Bušića u Rakitnu gdje će ugraditi nova termo fasada i otvori.

Gđa. Sezin Sinangolu izrazila je veliko zadovoljstvo realiziranim projektima u Općini Posušje te je pohvalila napore Općine Posušje u postizanju višeg stupnja društvenog i gospodarskog razvoja Općine Posušje.

12001089_1645129922431575_4038357682939071019_o

Jezero Blidinje, najveće prirodno jezero u BiH

Dodajmo ovome da je Gđa. Sezin Sinangolu također posjetila Park prirode Blidinje, odnosno jezero Blidinje kao jednu od lokacija na koridoru Via Dinarica

Posušje.net/opcina-posusje.ba/Foto: UNDP

OGLASI

Loading