Select Page

Janša nakon policijskog sata uvodi i dvotjedni lockdown

Janša nakon policijskog sata uvodi i dvotjedni lockdown

Broj zaraženih u svijetu raste iz dana u dan. Španjolska je prva zemlja u Europi koja ima više od milijun zaraženih, dok Francuska ima više od 900 tisuća slučajeva.

SAD: Do sada 8,3 milijuna zaraženih i 222.416 umrlih

U SAD-u je do sada registrirano više od 8,3 milijuna slučajeva zaraze korona virusom.

Najmanje 222.416 ljudi je preminulo od posljedica bolesti. 

U posljednja 24 sata zabilježili su 18.269 novozaraženih i 240 umrlih, piše CNN.

Francuska proširuje redarstveni sat na oko 46 milijuna stanovnika

Više od dvije trećine Francuza morat će od subote tijekom večeri i noći ostajati u svojim kućama zbog proširenja redarstvenog sata na veliki dio teritorija u sklopu borbe protiv drugog vala koronavirusa, objavio je u četvrtak premijer Jean Casex.

Od sada će 46 milijuna Francuza biti obvezno poštivati redarstveni sat od 21 do 6 ujutro.

“Sljedeći tjedni će biti teški, a naše bolničke službe će biti izložene velikim izazovima”, upozorio je šef vlade koji očekuje težak studeni i porast broja umrlih.

Janša najavio dvotjedni lockdown u Sloveniji

Slovenski premijer Janez Janša nakon današnjeg rekordnog broja novih slučajeva zaraze koronavirusom obratio se naciji i najavio dvotjedni lockdown.

Rekao je da se zatvaraju dječji vrtići, hoteli, trgovine koje ne prodaju osnovne potrepštine. Zatvaraju se i studentski domovi, uz neke izuzetke, a javni prijevoz funkcionirat će s trećinom kapaciteta.

“Sjetimo se samo režima kakav je bio proljetos. Ograničenja koja uvodimo bit će slična tome”, kazao je Janša i pozvao tvrtke da za što je više djelatnika moguće, omoguće rad od kuće.

Na tjedan dana zatvorit će se i kozmetički i frizerski saloni. Ove mjere trebale bi stupiti na snagu sljedeći tjedan, javlja 24ur.

Italija s 16.079 zaraženih ima novi dnevni rekord

Italija ja u posljednja 24 sata imala 16.079 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavilo je u četvrtak ministarstvo zdravstva, što je novi rekord od početka epidemije i više od ranije rekordnih 5.199 novih slučajeva u srijedu.

Ministarstvo je također potvrdilo 136 umrlih, više nego 127 dan ranije. No, to je i dalje puno manje nego na vrhuncu epidemije u ožujku i travnju kada ih je dnevno umiralo 900.

Od koronavirusa je dosad u Italiji umrlo 36.968 ljudi, a oboljelo ih je 465.726.

24.sata.hr

OGLASI

Loading