Select Page

Pronađeni ostaci nestalog egipatskog aviona, po moru plutaju osobne stvari putnika

Pronađeni ostaci nestalog egipatskog aviona, po moru plutaju osobne stvari putnika

 

EGIPATSKA vojska pronašla je ostatke zrakoplova EgyptAira koji je u četvrtak nestao iznad Sredzemnog mora, objavila je državna televizija.

Ostaci su pronađeni 290 kilometara sjeverno od Aleksandrije.

Egipatska mornarica pronašla je i neke od osobnih stvari putnika i trenutno traga za crnom kutijom.

Egipatski predsjednik Abdel Fattah el- Sisi obiteljima žrtava je izrazio sućut.

“S velikom tugom i žaljenjem obiteljima žrtava leta EgyptAira koji su poginulio u padu aviona izražavamo sućut”, stoji u priopćenju predsjednika zemlje.

Svi egipatski tv kanali istakli su crnu traku u programu kojeg emitiraju.

Potraga traje od jučer ujutro

Egipatski predsjednik Abdel Fatah al-Sisi naredio je u četvrtak navečer da ministarstvo civilnog zrakoplovstva, vojni centar za potragu i spašavanje, mornarica i njihove zračne snage poduzmu sve potrebne mjere kako bi pronašle ostatke zrakoplova, javlja Reuters.

U priopćenju iz Sisijeva ureda stoji da ministarstvo civilnog zrakoplovstva mora osnovati istražni odbor koji odmah treba početi istraživati uzroke nestanka zrakoplova.

Na letu na liniji Pariz-Kairo zrakoplov EgyptAira nestao je u četvrtak s radara nakon što je napustio grčki zračni prostor i nekoliko minuta nakon ulaska u egipatski zračni prostor.

Zrakoplov je poletio u srijedu navečer u 23.09 sati s pariške zračne luke Charles de Gaulle. Nestao je u 2.30 sati u četvrtak s visine od 11.280 metara.

Na popisu putnika je 30 Egipćana, 15 Francuza, dva Iračana te po jedan državljanin Britanije, Belgije, Kuvajta, Saudijske Arabije, Sudana, Čada, Portugala, Alžira. Kanadska vlada potvrdila je u četvrtak navečer da su u zrakoplovu bila dva kanadska državljana. Ranije se govorio o jednom putniku iz Kanade.

Mračna strana kompanije

Ova kompanija je već imala slučaj rušenja aviona 1999. godine na prekooceanskom letu iz Amerike za Europu, kada je pilot iskoristio trenutak kada je kapetan zrakoplova otišao na WC. On se zaključao i počeo ponavljati jedno te istu rečenicu i obrušio avion u more, podjsećaju strani mediji.

Tada su egipatske vlasti povjerile istragu američkim vlastima i nakon toga nisu željeli priznati rezultate američke istrage.

index.hr

OGLASI

Loading