Select Page

JEDINICA – SVINJAČA: PRESVETO TROJSTVO I PRVI BLAGOSLOV POLJA NA POLJIMA

JEDINICA – SVINJAČA: PRESVETO TROJSTVO I PRVI BLAGOSLOV POLJA NA POLJIMA

Polja su opet procvjetala majčinom dušicom i drugim travama. Jedinica, što se uzdiše iz prostrane i plodne Svinjače, uvijek se druži s lahorom, a nekad i jačim vjetrovima. Danas je bila sva nekako u suncu, ugodne temperature, s bijelim oblacima koji su se na svodu igrali s plavetnilom beskrajnog neba.

Presveto je Trojstvo. Prvi je blagoslov polja u Poljima već po dugoj tradiciji svake godine na Jedinci. Svetu misu slavi kapelan Polja fra Ante Marić s fra Vinkom Mikulićem. Puk je na ovo drago groblje pristigao sa svih strana. Tu su na svojim grobovima. Mnogi od ovih grobova vječno snuju s ranama svojih pokojnika, teškim progonima koje su trpjeli, ubijanjima, i teškim životom kojeg su na Poljima živjeli.

Blagoslov polja su služila četiri brata Milićevića – Jakićevića – Ante, Jakov, Mario i josip.  Sveta su misna čitanja čitale Ivana Begić i Valentina Mihalj Kusić – prekrasno. Fra Ante je u propovijedi naglasio da mi s imenom trojedinog Boga živimo cijeli dan i cijeli život. Od svoga krštenja. Da s tim Imenom živi i naš narod u stoljećima vjernosti dragom trojedinom Bogu.

Ne groblju Jedinica su na svetoj misi bila stotinu i tri vjernika, pričestilo ih se 30, a poslije se čula i ganga. Dan je na Poljima na Jedinici bio prekrasan.

OGLASI

Loading