Select Page

BLIDINJE: U ORGANIZACIJI PLANINARSKOG SAVEZA ODRŽAN TEČAJ ZA MARKACISTE

BLIDINJE: U ORGANIZACIJI PLANINARSKOG SAVEZA ODRŽAN TEČAJ ZA MARKACISTE

Proteklog vikenda je u organizaciji Planinarskog saveza Herceg-Bosne na Blidinu održan tečaj za markaciste. Tečaj za markaciste bio je dvodnevni i sastojao se od teoretskog dijela i pokaznih vježbi na terenu kada se obnavlja stari ili uređuje novi planinarski put.

U teoretskom dijelu su se budući markacisti upoznali s ustrojstvom markacističke organizacije, s Pravilnikom Komisije za planinarske putove PS HB, s vrstama planinarskih oznaka, natpisa, putokaza i putokaznih ploča, žigova i upisnih knjiga. Također su se upoznali s načinom evidencije o održavanju planinarskih putova i obilaznica, te o potrebi i načinu izvještavanja i suradnje s Komisijom za planinarske putove. Nakon teoretskog dijela ispunjali su test od 45 pitanja, radi provjere usvojenih znanja.

U praktičnom dijelu polaznici su se upoznali s neophodnim priborom za održavanjeplaninarskih putova, kao i s uređenjem jednog planinarskog puta u skladu s propisima o održavanju planinarskih putova.

Komisija za planinarske putove PS HB je osigurala predavače za teoretski dio tečaja, instruktore za praktični dio tečaja te pribor za markiranje (boje, kistove, …), dok su domaćini PD “Orlova stina” Tomislavgrad i HPD Pločno Posušje osigurali prostorije za rad, spavanje kao i kuhane obroke za sve sudionike oba dana tečaja.

Ponosni smo da je naše planinarsko društvo sudjelovalo na prvom organiziranom tečaju za markaciste od strane Planinarskog saveza Herceg-Bosne, te smo od danas bogatiji za čak 6 markacista te ovim putem čestitamo i markacistima na uspješno završenom tečaju.

Blidinje.net

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading