Select Page

BLIDINJE: U ORGANIZACIJI PLANINARSKOG SAVEZA ODRŽAN TEČAJ ZA MARKACISTE

BLIDINJE: U ORGANIZACIJI PLANINARSKOG SAVEZA ODRŽAN TEČAJ ZA MARKACISTE

Proteklog vikenda je u organizaciji Planinarskog saveza Herceg-Bosne na Blidinu održan tečaj za markaciste. Tečaj za markaciste bio je dvodnevni i sastojao se od teoretskog dijela i pokaznih vježbi na terenu kada se obnavlja stari ili uređuje novi planinarski put.

U teoretskom dijelu su se budući markacisti upoznali s ustrojstvom markacističke organizacije, s Pravilnikom Komisije za planinarske putove PS HB, s vrstama planinarskih oznaka, natpisa, putokaza i putokaznih ploča, žigova i upisnih knjiga. Također su se upoznali s načinom evidencije o održavanju planinarskih putova i obilaznica, te o potrebi i načinu izvještavanja i suradnje s Komisijom za planinarske putove. Nakon teoretskog dijela ispunjali su test od 45 pitanja, radi provjere usvojenih znanja.

U praktičnom dijelu polaznici su se upoznali s neophodnim priborom za održavanjeplaninarskih putova, kao i s uređenjem jednog planinarskog puta u skladu s propisima o održavanju planinarskih putova.

Komisija za planinarske putove PS HB je osigurala predavače za teoretski dio tečaja, instruktore za praktični dio tečaja te pribor za markiranje (boje, kistove, …), dok su domaćini PD “Orlova stina” Tomislavgrad i HPD Pločno Posušje osigurali prostorije za rad, spavanje kao i kuhane obroke za sve sudionike oba dana tečaja.

Ponosni smo da je naše planinarsko društvo sudjelovalo na prvom organiziranom tečaju za markaciste od strane Planinarskog saveza Herceg-Bosne, te smo od danas bogatiji za čak 6 markacista te ovim putem čestitamo i markacistima na uspješno završenom tečaju.

Blidinje.net

OGLASI

Loading