Select Page

Jerki Ivankoviću Lijanoviću i suradnicima sutkinja odredila mjesec dana pritvora

Jerki Ivankoviću Lijanoviću i suradnicima sutkinja odredila mjesec dana pritvora

Jerki Ivankoviću Lijanoviću i suradnicima sutkinja odredila mjesec dana pritvoraSud Bosne i Hercegovine odredio je u petak jednomjesečni pritvor za trojicu braće Lijanovića suvlasnika mesne industrije, među kojima je dopredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Jerko Ivanković Lijanović, te za još četiri stranački i poslovno bliska suradnika, doznaje Večernji list.

Sutkinja Hasija Mašović ocijenila je opravdanim zahtjev Državnog odvjetništva BiH da se braći Jerki, Jozi i Slavi Lijanoviću, federalnom ministru trgovine Miloradu Bahilju te članovima uprave Lijanovićevih kompanija Jozi Sliškoviću, Mirku Galiću i Mirjani Šakoti odredi jednomjesečni pritvor zbog sumnje da bi mogli pobjeći, utjecati na svjedoke ili uništiti dokumentaciju.

Četvrti brat Mladen, koji je ujedno zastupnik u Zastupničkom domu parlamenta BiH i predsjednik Narodne stranke “Radom za boljitak” (NSRzB), nakon saslušanja u sjedištu državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu, pušten je na slobodu u četvrtak ujutro. javlja Vecernji.ba

Tužiteljstvo BiH tereti uhićene u jednoj od najvećih poslijedaytonskoj istraga da su počili kaznena djela djela organiziranog kriminala, neplaćanje poreza, porezne utaje ili prijevare, pranje novca te krivotvorenja ili uništenje poslovnih knjiga. Počinjenjem više kaznenih djela koja su proračunu nanijeli štetu veću od 5,5 milijuna eura.

VLM

OGLASI

Loading