Select Page

Jiu jitsu u Taekwondo domu Poskok

Jiu jitsu u Taekwondo domu Poskok

U Taekwondo domu POSKOK od četvrtka 3. studenoga imate mogućnost doći vidjeti, ali i probati trenirati Jiu Jitsu.

Krenuli su upisi svih zainteresiranih novih članova. Treninzi su namijenjeni za muške i ženske osobe od 15 godina i starije. Trening uključuje tehnike tradicionalnog Jiu Jitsu-a (vojni), sportske verzije – Brazilski Jiu Jitsu (mogućnost sudjelovanja u natjecanjima), samoobrane, te treninga snage i kondicije (tkz. funkcionalni trening).

Brazilski džiju-džicu (u medijima i u obliku brazilski jiu-jitsu – eng. krat. BJJ) je najbrže rastući borilački sport. Usredotočen na grappling i osobito na borbu na tlu sa ciljem dobivanja dominantne pozicije te korištenjem zglobnih poluga i gušenja da se prisili protivnika na predaju. Sistem se razvio iz modificirane verzije Juda prakticiran prije 2. svjetskog rata i tehnika iz Tradicionalnog Jiu Jitsu-a te sa fokusom na ne-wazu (tehnike na podu). Promovira princip da manja, slabija osoba korištenjem ravnoteže i tehnike se može uspješno obraniti protiv većeg i jačeg napadača. BJJ se može trenirati za samoobranu, sportske grappling turnire (gi i no-gi) i mješovite borilačke vještine (MMA – Mixed Martial Arts) ali i kao rekracija. Sparing(slobodno hrvanje) sa protivnikom igra važnu ulogu u treniranju, može prakticirati od prvog treninga, te značajno pomaže u usvajanju tehnika, njihovoj primjeni i podiže kondicijsku spremnost. Za početak treninga potrebni su samo majica, kratke hlače (šorc) i dobra volja.

Termini treninga su utorkom i četvrtkom od 21.30 do 22.30 u TAEKWONDO DOMU POSKOK (Ul. Hrvatske Republike Herceg-Bosne odn. južna tribina nogometnog stadiona Mokri dolac), a treninge vodi Danijel Boban.

Mentori kluba su Dejan Mihanović (ROGER GRACIE ACADEMY) te Stjepan Grbavac, Ante Vukadin i Rodolfo Barrie Saavedra (BLACK DRAGON JIU JITSU).

Više informacija možete dobiti na mob. 063 883 700/ 092 212 75 08 ( Danijel Boban) i 063 796 549 (Mario Boban) ili u terminu treninga.

Danijel Boban je kazao da je 2003 godine ušao u svijet borilačkih sportova počevši trenirati kick box da bi se vrlo brzo prebacio na olimpijski taekwondo. “Nakon 8 godina treniranja taekwondoa i odlaska na studij u Zagreb započeo sam sa treniranjem jiu jitsua kod g. Stjepana Grbavca nositelja crnog pojasa 7 DAN u tradicionalnom jiu jitsu-u. Uporedo s tim trenirao sam Brazilski jiu jitsu u studentskom klubu za koji sam se i natjecao. Trenutno sam nositelj crnog pojasa 3 DAN u taekwondou i plavog pojasa u jiu jitsu-u. Na inicijativu mog trenera g. Grbavca proteklih godinu dana intezivno sam se pripremao za polaganje ljubičastog pojasa i pokretanja jiu jitsua u rodnom Posušju. Cilj nam je pokrenuti i osnovati prvi jiu jitsu klub na prostoru Općine Posušje te svim ljubiteljima (ne)udaračkog borilačkog sporta pružiti mogućnost treniranja i prenijeti im stečeno znanje. Samim tim i maknuti što veći broj mladih sa ulice i usmjeriti ih u sport. Također kroz vježbanje samoobrane razvijati im samopouzdanje i pomoći im da mogu u stvarnom životu zaštititi sebe i druge. Jiu jitsu je vještina i sport koji mogu vježbati svi bez obzira na dob, spol i fizičke sposobnosti”, kazao je Boban.

OGLASI

Loading