Select Page

Radovi na GP Vinjani Gornji – Osoje

Radovi na GP Vinjani Gornji – Osoje

Unatoč povremenim pogoršanjima vremenskih prilika, nastavljaju se radovi na izgradnji Graničnog prijelaza “Vinjani Gornji – Osoje”. Radi se o jednom od dva stalna granična prijelaza za međunarodni promet putnika i robe, koji se nalazi u domeni obavljanja djelatnosti PP Imotski.

Drugi je GP “Vinjani Donj”, a radi se o graničnim prijelazima prema susjednoj Bosni i Hercegovini. Spomenimo i to kako se u domeni PP Imotski nalaze i tri stalna granična prijelaza za pogranični promet: “Jovića most”, “Sebišina”, i “Slivno”. Radi se o frekventnim graničnim prijelazima prema BiH pa je riječ o nužnoj investiciji, čija će ulaganja dovesti do proširenja postojećih kapaciteta samog graničnog prijelaza.

Izvođači radova su postavili temelje budućim stacioniranim objektima pa se već polako i naziru konture čitavog projekta. Plan realizacije predviđa i proširenje prometnih traka, što bi dovelo do bržeg protoka robe i putnika. Nakon završetka čitavog projekta, GP Vinjani Gornji bit će jedan od najmodernijih graničnih prijelaza, u sustavu sličnih, prema susjednoj Bosni i Hercegovini.

Ukoliko to dozvole vremenske prilike, očekuje se kako bi završne konture obnovljenog GP-a, trebale biti završene u skladu s planiranim vremenskim rokovima.

dalmacijanews

OGLASI

Loading