Select Page

Josip Polić osvojio treću nagradu među 80 finalista na Međunarodnom festivalu dječje poezije

Josip Polić osvojio treću nagradu među 80 finalista na Međunarodnom festivalu dječje poezije

U petak 20. travnja 2018. u Banja Luci je održano finale 12. Međunarodnog festivala dječje poezije pod nazivom „Dječije carstvo“ na kojem je Josip Polić, učenik 5. razreda OŠ Franice Dall’era, PŠ Dubrave osvojio treće mjesto za pjesmu na ikavici „Didove riči“.

Snažne riječi pjesme, ali i Josipova interpretacija donijeli su mu nagradu na Festivalu od ukupno 80 finalista. Natjecatelji su bili podijeljeni po kategorijama starijih i mlađih, a koliko je značajna ova nagrada govori i podatak da je na natječaj pristiglo preko 6 500 radova, odnosno 4 500 natjecatelja bilo je prijavljeno za ovo natjecanje, koji su svoje radove slali iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Srbije, BiH pa i iz Njemačke.

0_1

U povodu Festivala tiskana je zbirka pjesama dječje poezije u kojoj su sadržane pjesme finalista. U jednoj od sedam kitica pjesme Josip prenosi riječi svoga djeda:

„ Ja san tamo život ostavijo

I opet bi, samo kad bi mora,

Da ti ovden sada lipo živiš

da te budi ova naša zora.“

Za odlazak na Festival trebalo je izdvojiti cijeli dan. Na natjecanje su ga pratili članovi obitelji i školeske kolege, školska ravnateljica i pedagogica te učiteljica Mirjana Đerek. Opisujući dojmove učiteljica Mirjana je istakula: „ S nestrpljenjem smo iščekivali nastup našeg Josipa. Lijepo, izražajno, s puno ponosa i ljubavi izrecitirao je svoju pjesmu „Didove riči“ napisanu na ikavici. Pjesma je ostavila upečatljiv dojam ne samo na nas, nego i na žiri Dječijeg carstva. Josip je osvojio treće mjesto, dobio je medalju, diplomu i druge vrijedne nagrade. Ovo je bilo jedno nezaboravno putovanje za sve nas. Uživali smo u ljepoti prirode i mnogih znamenitosti, a ovom prigodom veliku zahvalu upućujemo gospodinu Branku Bagi, načelniku općine Posušje, koji nam je omogućio da putujemo u Banja Luku.“

0_3

Natječaj je stigao na adresu škole, a ovo je Josipovo prvo sudjelovanje na istome, no na javne nastupe se već navikao kao i na pisanje na ikavici. Prošle je godine zajedno sa starijim bratom Ivanom bio sudionik Večeri ikavice. Na natječaju Matice hrvatske u Njemačkoj Ivanu je pripala prva nagrada, dok je Sanji Đerek, također iz Vira, pripalo treće mjesto. Nastavljaju pisati i slati radove na natječaje kao što su primjerice: „Šimićevi susreti“, „Pobijeni hercegovački franjevci“, Tropletov natječaj, koji još traje do 1. svibnja.

Na kraju upućujemo naše iskrene čestitke na uspjehu.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading