Select Page

Kako do novih radnim mjesta kroz sustav obrazovanja?

Kako do novih radnim mjesta kroz sustav obrazovanja?

U Općini Posušje je 20.veljače 2015. održan sastanak radne skupine za izradu studije o potrebi novih zanimanja na tržištu rada na temelju Strategije razvoja Općine Posušje 2014.-2023.

Sastanku su nazočili Ivan Jurilj, direktor REDAH-a sa suradnicima, Stjepan Bago, tajnik Udruge gospodarstvenika Posušje, prof. Mario Knezović, ravnatelj Srednje strukovne škole Posušje, Ivana Erceg, voditelj Službe za zapošljavanje ZHŽ – Podružnica Posušje te predstavnici općinskog Odjela za razvoj.

Predstavljena anketa za poslodavce

Na samom početku sastanka predstavljena je anketa za poslodavce u općini Posušje koju je izradila Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu s ciljem dobivanja što kvalitetnijih ulaznih podataka od strane poslodavaca o zanimanjima za kojim vlada potražnja s njihove strane. Ravnatelj SSŠ Posušje Mario Knezović pohvalio je organiziranje ovakvog sastanka i najavio da će i za sljedeću školsku godinu 2015./2016. biti promjena u samim upisima u SSŠ Posušje na tragu rezultata koji će biti vidljivi izradom ove studije.

Svi nazočni su se također složili da će tržištu rada nova zanimanja koja se pokažu potrebnim biti dostupna najranije za 3 godine tako da je se otvorila mogućnost organizacije obuka, prekvalifikacije i dokvalifikacija postojećih nezaposlenih osoba prijavljenih u Službi za zapošljavanje ZHŽ – Podružnici Posušje. Voditeljica podružnice Ivana Erceg je istaknula da u potpunosti mogu računati na podršku i suradnju Službe po tom pitanju.

Dogovorena je i daljnja dinamika aktivnosti kojom će koordinirati Odjel za razvoj Općine Posušje.

opcina.posusje.ba

OGLASI

Loading