Select Page

“KAMEN, KRŠ I MASLINA”: Najviše sudionika u povijesti golfa u BiH

“KAMEN, KRŠ I MASLINA”: Najviše sudionika u povijesti golfa u BiH

U Posušju na sada već čuvenoj Topali odigrao se tradicionalni golf turnir “Kamen, krš i maslina” ali ovaj sedmi po redu pamtit ćemo po najvećem broju natjecatelja u povijesti golfa u Bosni i Hercegovini.

Sudjelovalo je 72 golfera iz raznih zemalja. Nemamo prostora da spominjemo odakle su sve stizali natjecatelji, ali možemo ukratko reći….sa raznih kontinenata.

Izuzetna organizacija turnira, koja je besprijekorno funkcionirala čitavo vrijeme i druženje karakteristika je ovog velikog turnira. Sjajni domaćini na čelu sa predsjednikom Veljkom Lončarom koji potpomognut volontorskim radom Tihe Parlova i Ivana Lončara organizirali su, ukratko, veličanstven turnir. Naravno tu su i ostali članovi kao i radnici na održavanju golf terena koji su zajedničkim snagama uspjeli promovirati golf, golf teren ali i sam grad Posušje. Kao gosti turnira tu su bili i gradonačelnik Zagreba g-din Milan Bandić kao i jedan od najboljih glumaca Mustafa Nadarević, što je još više podiglo značaj ovog turnira.

Rezultatski, vratio se kralj Topale, slobodno možemo napisati, Robert Mandurić odigravši +2 i zasluženo osvojio prvo mjesto u zaista jakoj konkurenciji. Drugo mjesto osvojio je direktor golf igrališta Mokrice Marin Mislav sa 63 udarca, dok je treće mjesto zauzeo sarajlija Samir Smajić sa također 63 udarca. Samir je prvih 9 rupa igrao -1 ali nije izdržao pritisak rezultata.

U nettu najbolji su bili igrači iz Zavidovića Azmin Karanović sa fantastičnih 45 netto poena i Haris Đerzić sa 43 poena. Treći je bio slovenac, stanovnik Sarajeva, Boštjan Selan sa 41 poenom.

Kod dama najbolja je bila Edina Sudžuka sa 17 poena. Druga je završila Najda Bauk sa 16 poena dok je treće mjesto osvojila Smiljka Petrić sa 13 poena.

Na kraju predsjednik kluba Veljko Lončar uručio je plakete-zahvalnice Goranu Radonjiću, Frani Toliću i Dejanu Šaranu za nesebičan trud, rad i zalaganje u razvoju golf kluba Posušje.

Pored rezultata i natjecateljskog dijela, samo druženje je jako važno golferima. Ovaj put na igralištu Topala sve je funkcioniralo onako kako treba na jednom prijateljskom turniru. Ovaj turnir je pokazao i dokazao da golf ima perspektivu i svijetlu budućnost.

Iskreno se nadamo se da golferi iz Posušja neće živjeti na slavi ovog turnira nego će i dalje nastaviti stvarati još bolje turnire nego što je bio “Kamen, krš i Maslina 2017”.

Ali može li nešto bolje od ovoga?

Još jednom čestitamo na zalaganju i radu svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog povijesnog turnira i naravno čestitamo golferima koji su zasluženo osvojili pehare u Posušju.

bhgolf.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading