Select Page

KAMP ZELENKAPICA: AKTIVNO LJETOVANJE ZA DJECU UZ UČENJE I DRUŽENJE U PRIRODI

KAMP ZELENKAPICA: AKTIVNO LJETOVANJE ZA DJECU UZ UČENJE I DRUŽENJE U PRIRODI

U tijeku je prvi turnus ljetnog kampa «Zelenkapica». Bez obzira na vremenske prilike tj na neočekivanu hladnoću, djeca iz Zelenkapice uživaju u druženju, radionicama i zabavnim večerima. Svojim radom u proteklih šest godina i devet održanih kampova, ljetni kamp «Zelenkapica» je postao prepoznatljiv brend na ovim prostorima tako da su sva mjesta unaprijed rezervirana već početkom 2018. Ove godine imamo tri turnusa, prvi je počeo ovaj tjedan. Drugi turnus je u sedmom mjesecu, a treći početkom osmog mjeseca. Svi turnusi se održavaju u apartmanima «Horse ranch Blidinje».

28062018-blidinje-kamp-zelenkapica8-539x390

Ljetni kamp «Zelenkapica» organizira aktivno ljetovanje za djecu u dobi od 8 do 15 godina. I ove godine Kamp se održava u Parku prirode Blidinje, u predivnoj dolini Masna Luka, okruženoj planinskim vrhovima Čvrsnice i Vrana. Već šest godina «Zelenkapica « pokazuje kako učenje ne mora biti dosadno i naporno, a sve to uz igru i zabavu. Djeca se brzo prilagode te osjete i dožive kako je igranje u prirodi ljepše od onog na laptopu i kako internet ne može zamjeniti prava prijateljstva koja se steknu na kampu. Cilj je učiti djecu važnosti očuvanja prirode, te povratku iskonskim vrijednostima bez TV-a i mobitela, barem u vrijeme ljetnih praznika.

28062018-blidinje-kamp-zelenkapica15-585x390

U sklopu aktivnog odmora je i mala škola engleskog jezika. Komunikaciju se potiče mnoštvom raznolikih aktivnosti, kao što su kvizovi i igre na engleskom jeziku, koje su dinamične, kreativne i zabavne. Inovativnom i zabavnom učenju pridonio je ogroman angažman voditelja kampa prof. engleskog jezika Vladimira Mikulića – Vave koji je uložio maksimalnu energiju u ovaj projekt. Organizirao je radionicu za avanturiste ”Indiana Jones” , za koju je sam izradio lukove i strijele. U sklopu radionice je i streljaštvo, ribarenje na Blidinjskom jezeru te potraga za skrivenim blagom. Profesor Vava uči djecu engleski jezik na sebi svojstven i zanimljiv način uz koji je izveo mnoge generacije u školama i na tečajevima. Zajedno s ostalim voditeljima pokušava djeci pokazati čarobni svijet odrastanja uz jednostavne i zaboravljene igre:sportske discipline, večeri uz gitaru i logorsku vatru, te čar promatranja zvijezda s mjesta gdje su one tako blizu.

28062018-blidinje-kamp-zelenkapica12-585x390

Uz malu školu engleskog jezika, imamo i malu školu o prirodi i znanosti. Mlade znanstvenice, Iva Mikulić i Lucija Čotić, pokušavaju djeci približiti znanost putem zanimljivih radionica i pokusa. Tečaj prve pomoći i brigu o njihovom zdravlju vodi Katarina Bošnjak, fizioterapeut. Za sportski dio i svu dodatnu brigu o djeci zadužen je prof. tjelesne kulture Igor Jelić. Ovi ljudi, entuzijasti prije svega, trude se naučiti djecu kako se cijeni prijateljstvo i tolerancija, te kako je bitno čuvati okoliš u kojem živimo. Brigu i skrb o djeci u svakom času vodi pet voditelja i nekoliko volontera. Posebne pohvale našem dugogodišnjem volonteru Ivanu Aleksiću.

28062018-blidinje-kamp-zelenkapica18-585x390

Prošlih godina je kroz ovaj Ljetni kamp prošla šarolika skupina djece, iz svih krajeva. Nastala su velika prijateljstva,a i neke male simpatije. I ove godine očekujemo djecu iz svih krajeva, najviše ih je iz zapadne Hercegovine i Mostara. Dolaze iz Splita, Zagreba, Zadra i Dubrovnika, ali dolaze iz naše dijaspore tj iz Njemačke, Italije, Francuske, pa čak iz Amerike.

28062018-blidinje-kamp-zelenkapica6-585x390

Uklopili smo zdravu hranu u svoj program. Djeca svaki dan piju domaće mlijeko s pašnjaka podno Čvrsnice, puno zelenja je izmiksano i » zakamuflirano» u ručkove jer smo svjesni da su ovo nove generacije koje su odrasle na brzoj hrani. Svaki dan djeca jedu kuhane obroke i domaće kolače koje s ljubavlju pripremaju naši vrijedni kuhari. Trudimo se djecu učiti kako štediti vodu, razvrstavati otpad… Svake godine dodajemo nešto novo u već opširni program.» kaže Maja Mikulić, predsjednica Udruge.
Lokacija je pomno izabrana. Ova veličanstvena planina je utkana u naša srca i želimo je prezentirati u njenom najboljem izdanju, sačuvanu od potrošačkog svijeta.

“Kada se sruši posljednje drvo, upeca zadnja riba, otruje posljednja rijeka, tada ćemo primijetiti da se novac ne može jesti.“ Poglavica Seattle

Blidinje.net

OGLASI

Loading