Select Page

BLIDINJE: MOSTARSKE MAŽORETKINJE NA DVODNEVNOM TEAM-BUILDINGU

BLIDINJE: MOSTARSKE MAŽORETKINJE NA DVODNEVNOM TEAM-BUILDINGU

Proteklog vikenda mostarske mažoretinje su boravile na dvodnevnom team-buildingu koji se održavao u Parku prirode Blidinje.

Svojim članicama pružile smo stručno osmišljeni program koji je za cilj imao buđenje svijesti o zdravom stilu života, educiranje mladih o pozitivnim vrijednostima tjelovježbe, hidratacije tijela, razvijanje komunikacijskih vještina naših članica kroz stručno osmišljene interaktivne radionice i sl. Program je rađen u suradnji sa Rehabilitacijskim centrom Život s kojima smo sastavili jedinstveni program upravo prilagođen mažoret plesu, objavile su na službenoj facebook stranici.

Naime, mažoret ples jedna je kompleksna aktivnost pri čemu je od izuzetne važnosti na inovativan način kontinuirano educirati mlade naraštaje, te im s profesionalnog stajališta skretati pozornost da kroz mažoret ples mogu imati višestruke dobiti upravo kroz ovakve programe. Kroz dva dana radili smo na vježbama mobilnosti, fleksibilnosti koja je iznimne važnosti našoj homogenoj grupi zbog našeg zanimanja, odnosno aktivnosti koja iziskuje iznimnu dinamiku, koordinaciju te kompeksne pokrete i samim tim zahtjeva upotrebu više zglobova u velikim amplitudama.

Radili smo i na vježbama snage vlastitim tijelom koristivši samo rekvizit koji nam je uvijek na raspolaganju, a to je vlastito tijelo; trening izdržljivosti koji je također bitan upravo nama kako bi odgodio umor i održao visok efikasan ritam od početka do kraja izvođenja plesne točke; te između ostalog i vježbe disanja-dijafragmalno disanje koji je također od iznimnog značenja za mažoret ples, stoji u priopćenju.

Blidinje.net

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading