Select Page

Kaos na autocestama, niz nesreća, zapela vozila… DHMZ najavljuje i do 50 cm snijega

Kaos na autocestama, niz nesreća, zapela vozila… DHMZ najavljuje i do 50 cm snijega

STIGLA je promjena vremena, a tjedan pred nama obilježit će kiša i snijeg. Obilni snijeg već pada u gorju, autocesta je zametena, a snijeg pada i u dijelovima unutrašnjosti – Međimurju, Zagorju, Samoboru, Zagrebu…

Danas će u većem dijelu zemlje biti pretežno oblačno, mjestimice s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom, a u Gorskom kotaru i snijegom uz stvaranje snježnog pokrivača. Susnježice i snijega lokalno će u prvom dijelu dana biti i u nizinama središnje Hrvatske. Oborina će mjestimice biti obilna.

I sutra će biti promjenjivo i pretežno oblačno. Mjestimice kiša, na Jadranu i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, a u Gorskome kotaru i susnježica ili snijeg. Obilne oborine prognozirane u i u četvrtak, uz pad temperature kiša će u unutrašnjosti prelaziti u snijeg. U petak kratkotrajni prestanak oborina i hladnije uz buru na Jadranu. U subotu ponovno snježna epizoda, a uz jaku buru na sjevernom Jadranu može pokoju pahulju snijega donijeti i do mora.

Kamioni i vozila zapeli uz autocestu

Čitateljica Gabrijela Hrman poslala nam je još fotografija vozila koja su zapela u snijegu na autocesti.

Snijeg pada na Sljemenu, Zavižanu, Pargu te na krajnjem sjeverozapadu Hrvatske. Susnježice i snijega lokalno će u prvom dijelu dana biti i u nizinama središnje Hrvatske. Oborina će mjestimice biti obilna.

Najnovije izvješće HAK-a, zastoj u prometu zbog vozila bez zimske opreme

Zbog vozila bez zimske opreme na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrbovsko i Ravna Gora u smjeru Rijeke zastoj je u prometu, a na autocestama se u ponedjeljak ujutro dogodilo i nekoliko prometnih nesreća, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK). Zbog prometne nesreće nakon izlaza iz tunela na autocesti A6 u tunelu Tuhobić  u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 60 km na sat.

Prometna nesreća je i tunelu Mala Kapela, zatvoren je vozni trak u tunelu u smjeru Zagreba, a vozi se jednim prometnim trakom, uz ograničenje brzine 40 km/h; Prometna nesreća dogodila se jutros i na A4 između čvorova Komin i Breznički Hum u smjeru Goričana, vozi se uz ograničenje brzine 60 km na sat. Prometna nesreća je i na A4 između čvorova Čakovec i Ludbreg u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine 60 km na sat. Zbog prometne nesreće na autocesti A6 između čvorova Oštrovica i Vrata u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 40 km na sat.

Na cestama u unutrašnjosti vozi se otežano i usporenoz bog ponegdje jakih pljuskova kiše i vode na kolniku U Gorskom kotaru pada i snijeg, a mjestimice ga ima ugaženog na kolniku. U tijeku je čišćenje i posipavanje cesta, na pojedinim dionicama autocesta zbog raljenja snijega povremeni su zastoji u prometu. HAK poziva vozače na strpljenje i krajnji oprez.

Magla smanjuje vidljivost ponegdje u unutrašnjosti i u Gorskom kotaru. Vozačima se savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme. Zimski su uvjeti i promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama u Gorskom kotaru i pojedinim cestama u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog jakog vjetra na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Vrata te između čvorova Vrata i Vrbovsko zbog razmočenog snijega na kolniku vozi se uz ograničenje brzine 60 km na sat.

Zbog puknuća cijevi na Jadranskoj magistrali (DC8) u Sumpetru kod Omiša vozi se jednim trakom, naizmjence. Čitatelj Robert Visković poslao nam je fotografiju kamiona na autocesti u Gorskom kotaru koji je završio pored ceste.

OGLASI

Loading