Select Page

Karačić: Željezničar nije stvorio ni polušansu do te zadnje nesretne sekunde

Karačić: Željezničar nije stvorio ni polušansu do te zadnje nesretne sekunde

Željezničar i Posušje su remizirali na Grbavici 1:1 u utakmici 15. kola Premijer lige.

Trener Posušja Branko Karačić rekao je poslije utakmice na Grbavici kako žali zbog primljenog gola u posljednjoj sekundi utakmice, prenosi Sport1.

Smatra da su mogli ranije riješiti utakmicu, naročito kod zicera Mandića, ali da je ipak i bod dobar.

“Što reći. Ono što smo najavljivali, došli smo na Grbavici da pokažemo one sve igre koje smo pružali ove jeseni. Eliminirali smo minimalne mogućnosti Željezničara da nas kazni. Htjeli smo igrati nogomet, što je uvijek dozvoljeno na Grbavici. Fantastičnim golom Kamenara smo dobili samopouzdanje, gdje smo apsolutno kontrolirali prvi dio. Imali smo 3-4 situacije gdje smo morali napraviti kvalitetniji zadnji pas, da bismo došli do drugog zgoditka. Očekivali smo pritisak i laganu inicijativu Željezničara u drugom dijelu, to ih je rezultat tjeralo. Ali, rekao bih da nije stvorio ni polušansu, do te zadnje nesretne sekunde, gdje iz te kvaliete koju Željezničar ima, tih kvalitetnih prekida, došao do izjednačenja. Mi smo pokazali ono što smo do sada pokazivali, imali smo i meč-loptu Mandića, koju ne koristimo, i u najgorem trenutku Željezničar u zadnjoj sekundi dolazi do izjednačujućeg zgoditka. Riječi su mi takve, od zadovoljstva do tuge. Pokazali smo hrabrost, vjeru u svoje sposobnosti, respektirajući veliki klub kao Željezničar, ali mislim da smo zaslužili više od boda”, rekao je Branko Karačić, pa dodao:

“Čujte, ja svojim igračima ne dajem za pravo da ne budu hrabri. I ova utakmica je danas to pokazala. Došli smo sa željom da igramo protiv Željezničara, da vjerujemo u svoje sposobnosti i da se ne možemo samo skoncentrisati na defanzivu. To je loše za moju ekipu. Protiv svakoga smo pokazali da smo hrabri, i u ovoj smo, ali kako je utakmica odmicala morali smo biti malo lukaviji, inteligentniji da bismo riješili ovu utakmicu u našu korist”.

On je još jednom ponovio da je vjerovao u dobru partiju na Grbavici. “Nikada ne možeš reći kada ideš na Grbavicu da si favorit protiv domaćina. Bez obzira što znamo u kojim je problemima Željezničara. Vjerovali smo da možemo do pobjede, sa takvim stavom smo došli i pokazali smo da ne gubimo glavu. Sigurno dolazi nezadovoljstvo kada si ispustio pobjedu u zadnjoj sekundi. Dali smo im korner i na našu nesreću iskoristili su taj kvalitet koji posjeduju. Ne mogu reći da smo razočarani bodom, ali sigurno da ostaje tuga kada izgubiš tri boda u zadnjoj sekundi”.

On bi bio zadovoljan sa još šest bodova iz preostala tri kola.

“Prije utakmice sa Željezničarom sam dobio isto pitanje i rekao sam da bi bio zadovoljan sa šest bodova u četiri kola. Poslije ovog boda, želimo u ove tri utakmice doći do šest bodova. Ako osvojimo tih šest bodova, što nam je želja, da bismo lakše u proljeće, uz ovaj bod, to će biti plus. Vjerujem da možemo do toga, bez obzira što respektujemo Igman, Slogu i Borac. Smatram da sa igrama koje smo pokazali zbog kvaliteta protivnika, ali i većom mjerom zbog našeg nesnalaženja u pojedinim trenucima smatram da nismo osvojili već sada bodovni skor na višem nivou”.

SportCentar

OGLASI

Loading