Select Page

Karantena mu je svaki dan: Već 20 godina živi na malom otoku i uživa

Karantena mu je svaki dan: Već 20 godina živi na malom otoku i uživa

David Glasheen (76) bio je poslovni čovjek koji je na računu imao milijune. Godine 1987. ih je izgubio zbog kraha burze, a deset godina kasnije odlučio je preseliti na Restoration otok nedaleko od sjeveroistoka Australije, prenosi LADBible.

Glasheen je, u trenutku najvećeg bogatstva bio vrijedan otprilike 28,4 milijuna dolara, ali sada živi puno jednostavniji i mirniji život. Na otok se, kako priča, preselio s tri majice, dva para kratkih hlača, kupaćim kostimom, nekoliko knjiga, teglicom čili praha, četkicom za zube i kaladontom. Tijekom dvadeset godina koliko je već na otoku, pretvorio ga je u pravu idilu. 

Kišnicu skuplja za piće, a hrana nije neki problem s obzirom da u oceanu ulovi ribu koju ispeče na starinski način – na samostalno zapaljenoj vatri od grančica, uzgaja svoje voće i povrće i jednom na godinu putuje u Australiju kako bi si kupio osnovne životne potrepštine. Glasheen uz pomoć internetske veze prati što se događa u svijetu, posjećuje društvene mreže i gleda videe na YouTubeu. Struju, koje, kako kaže, nema stalno, dobiva iz solarnih panela i generatora. 

Na otoku, kako ga od milja zove Resto, kaže da je pronašao drugačiji način života – daleko od novca, pritiska da ga mora zaraditi i ljudi koji gledaju samo tvoj uspjeh i stanje na računu.

Vecetnji.ba

OGLASI

Loading