Select Page

Bh. građani Novu godinu dočekat će na trgovima, uglavnom uz lokalne izvođače

Bh. građani Novu godinu dočekat će na trgovima, uglavnom uz lokalne izvođače

Još nas samo nekoliko desetaka sati dijeli od najluđe noći u godini. I dok su neki već otputovali na svoja odredišta, gdje će daleko od doma ući u novu 2017. godinu, velik broj bh. građana taj luksuz sebi ne može priuštiti te će Novu godinu dočekati u toplini doma uz obitelj i prijatelje ili na gradskim trgovima. I dok većina gradova u Bosni ima organiziran doček na otvorenom, u Hercegovini, koja klimatski više odgovara ovakvom vidu proslava, organiziran je svega jedan, piše Večernji list BiH.

Novogodišnji program

Naime, nakon deset godina i Mostar će imati javni doček Nove godine, i to na mostarskom “Adventu” uz grupu Neretva i Marka Vlahu s Denirom bendom. Prije početka službenog programa za doček, koji počinje u 21 sat, program dočeka bit će organiziran i za mostarske mališane od 17 do 19 sati. U glavnom gradu Bosne i Hercegovine Sarajlije i njihove goste zabavljat će Dino Merlin uz Divanhanu, Yehana Jehana i After Affair. Doček će biti na Trgu Bosne i Hercegovine ispred SCC-a i počinje u 21 sat. Banjolučane će za najluđu noć zabavljati zvijezde regionalne glazbene scene – srbijanska pjevačica Aleksandra Radović i makedonska Tijana Dapčević. Svečani novogodišnji program počinje u 20 sati kada će na pozornicu izaći Lukijan Ivanović, a nakon njega će od 21 sat nastupiti Dušan Svilar. Regionalne zvijezde svoj nastup počinju u 22 sata, a prva će pred publiku izaći Aleksandra Radović. Tijana Dapčević mikrofon preuzima u 23.20 sati. Na Trgu slobode u Tuzli bit će organiziran javni doček Nove godine, uz novogodišnji vatromet, a u programu sudjeluju pop-rock izvođač Amel Ćurić & Full house band, zatim Hame Nalić, VIS Retro, Tuzlanski tamburaši i Ekrem Hadžić Soso. Ove godine će i Zeničani nakon sedam godina ponovno imati doček na otvorenom, na kojem će nastupiti Divlje jagode te brojni zenički bendovi. Bugojance će u najluđoj noći zabavljati lokalni glazbenici DJ Fred, Šejla Hujdur i grupa Rok trajanja od 22 sata. Prije toga, kao i u brojnim drugim gradovima, najmlađi žitelji moći će se družiti s Djedom Mrazom i uživati u dječjoj novoj godini. Bišćane, prema pisanju lokalnih medija, u novogodišnjoj noći očekuje mozaik dobre starogradske pjesme, sevdalinke, narodne i pop-rock glazbe te, kao novitet, izuzetno vrijedne i atraktivne nagrade za posjetitelje. Za zabavno-glazbeni program pobrinut će se domaći izvođači i bendovi Camino Verde, Fijasko bend, Tamburaški orkestar Bedem, Romana i Dinko Kečalović, te stand up komičari Teatra mladih.

Prioriteti

Brojne općine u BiH odlučile su da neće biti javnog dočeka Nove godine, jedne zbog nedostatka financijskih sredstava, dok su druge, kao Kakanj, odlučile preusmjeriti sredstva za doček Nove godine u neke druge svrhe. Naime, načelnik Kaknja Nermin Mandra odlučio je sredstva za doček Nove godine preusmjeriti za liječenje sedmogodišnjeg Evelina Alajbegovića. Kakanjci su ovim primjerom poslali jedinstvenu sliku solidarnosti koja je rezultirala velikom akcijom u kojoj je za nepunih 48 sati prikupljen novac za liječenje ovog dječaka.

I osim toga što su se odlučili sredstva namijenjena dočeku Nove godine preusmjeriti u spašavanje života djeteta, Kakanjci će na izletištu Ponijeri imati organiziran doček Nove uz veliku logorsku vatru. Ni stanovnici Višegrada neće imati doček na otvorenom. Naime, načelnik ove općine preusmjerio je novac namijenjen za organiziranje proslave Nove godine na rješavanje prioritetnijih pitanja poput povećanja nataliteta i povećanja sredstava za branitelje.

vecernji.ba

OGLASI

Loading