Select Page

Kardinal Vinko izrazio sućut povodom tragične smrti osmoro mladih osoba

Kardinal Vinko izrazio sućut povodom tragične smrti osmoro mladih osoba

Vrhbosanski nadbiskup i predsjednik BK-a BiH uzoriti Vinko kard. Puljić uputio je izraze sućuti obiteljima osmoro tragično stradalih mladića i djevojaka u mjestu Tribistovo kod Posušja tijekom proslave Nove godine, 1. siječnja.

„Osvanula je tužna vijest na prvi dan Nove godine o tragičnoj smrti osam mladih osoba. Tim događajem sam iznimno potresen i potaknut da uputim ožalošćenim obiteljima, kao i cijeloj zajednici vjernika iz kojih stradali potječu, najiskrenije izraze kršćanske sućuti i ljudske blizine“, naveo je kardinal Puljić te dodao: „Duše pokojnih mladih neka Gospodin obasja vječnom svjetlošću i udijeli radosnu vječnost u svojoj božanskoj ljubavi. Svima ožalošćenima želim utjehu vjere koju nam Uskrsli Gospodin darova osiguravši nam uskrsnuće mrtvih i život vječni.“

Na kraju je, spominjući kako Katolička Crkva na prvi dan Nove godine proslavlja svetkovinu Svete Marije Bogorodice, zazvao njezinu zaštitu od tragičnih događaja i poželio u Novom ljetu slogu, mir i vjernost Gospodinu.

Podsjećanja radi velika tragedija dogodila se u novogodišnjoj noći u kojoj su život izgubili četiri djevojke i četiri mladića. Pretpostavlja se da su se ugušili plinom u vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja gdje su proslavljali doček Nove godine. Prema natpisima u medijima svi su bili 2001. godište.

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading