Select Page

Karlo Galić najbolji senior na kupu BiH

Karlo Galić najbolji senior na kupu BiH

U nedjelju 14.04.2019. godine u Prijedoru održao se Kup Bosne i Hercegovine u taekwondou gdje je nastupilo 240 natjecatelja iz 25 klubova. Organizator Kupa bio je Taekwondo Savez BiH a domaćin taekwondo klub Kozara iz Prijedora.

Taekwono klub Poskok iz Posušja nastupio je sa 5 natjecatelja koji su ostvarili odlične rezultate u sportskoj borbi.

U konkurenciji seniora nastupio je Karlo Galić koji je sa dvije uvjerljive pobjede osvojio zlatnu medalju u kategoriji seniora do 87 kilograma. Zahvaljujući tome proglešen je najboljim seniorom turnira a taekwondo klub Poskok je dobio pehar za ukupno treće mijesto u konkurenciji seniora.

MLADE POSUŠKE NADE LUCIJA I DAVID

U konkurenciji mlađih kadeta posuški klub su predstavljali Lucija Miličević i David Grubišić koji su nastavili nizati pobjede i zlatne medalje. U konkurenciji juniora nastupili su “poskoci” Sara Grubišić i Ilija Jukić koji su osvojili srebrne medalje.

“Ovaj turnir je bio jedan od bodovnih turnira svim službenim uzrastima koji skupljaju bodove za ulazak u reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Naš klub predstavlalo je 5 natjecatelja koji su imali jako dobre rezultate. Karlo je nastupio u težinski većoj kategoriji od njegove te je imao dvije jako dobre borbe, a ovaj turnir mu je dobro poslužio u pripremi za nastup na Svjetskom prvenstvu na kojem nastupa polovicom Svibnja.” – rekao je Petar Boban, trener.

“Jako mi je drago da dolaze nove mlade nade kao Lucija i David koje ukoliko budu ustrajni očekuje uspješna taekwondo karijera, a oni već neko vrijeme nižu samo pobjede. Također i naši juniori su imali uspješan nastup uzevši u obzir da im je ovo prva natjecateljska godina u juniorskom uzrastu. Zahvaljujemo se domaćinu na gostoprimstvu i našem sponzoru Rent a car BGL COMMERCE kao i Sportskom savezu Općine Posušje koji podupiru naš rad. Sada imamo malu pauzu sa nastupima do karaja mjeseca a onda nas očekuje još nekoliko nastupa na međunarodnim turnirima u Hrvatskoj i nastup Karla Galića na Svjetskom prvenstvu u Manchesteru za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.” – zaključuje Boban.

OGLASI

Loading