Select Page

VIDEO Šestogodišnja Aura: Može li bar jedan dan, bit dan bez mobitela

VIDEO Šestogodišnja Aura: Može li bar jedan dan, bit dan bez mobitela

„Molim vas malo pažnje, nešto bih reći htjela, može li bar jedan dan, bit dan bez mobitela“, riječi su koje upućuje šestogodišnja djevojčica Aura Đekić roditeljima u pjesmi Dan bez mobitela, koja postaje pravi hit. Za ovu pjesmu, koja govori o aktualnom problemu ovisnosti o mobitelima, snimljen je i spot.

Stihove i glazbu napisala je Mostarka Dragana Vučić Đekić u suradnji s profesoricom glasovira Ivom Markić i producentima Enesom Tvrtkovićem i Josipom Šukerom, koji su surađivali s poznatim glazbenicima poput Dine Merlina i Jacquesa Houdeka. Iako je riječ o dječijoj pjesmi, njezina poruka je društveno angažirana i upućena odraslima.

Autorica pjesme Dragana Vučić Đekić je istaknula kako se obično govori o problemu ovisnosti djece o tehnologiji još od najranije dobi. „Mi smo htjeli pokazati kako su roditelji prvi modeli djeci te ukoliko roditelji non-stop zure u mobitel, ne mogu baš očekivati od djece da zure u knjige. Mobiteli su zamijenili satove, kamere, foto albume, novčanike, alarme, pamćenje. U pjesmi i spotu smo htjeli pokazati kako mobiteli često zamjenjuju čovjeka i međuljudske odnose“, kazala je Vučić Đekić te naglasila kako u ovom slučaju ispaštaju djeca.

Poruka na kraju ovog spota je ipak optimistična i jasna: Ponekad samo treba odložiti mobitel i uživati u trenutku.

Dragana Vučić Đekić je mama dvaju djevojčica koje, uz nju, supruga, baku i djeda, pjevaju i glume u spotu. Doktorirala je na temi teorija humora i stand-up komedije, objavila znanstvenu knjigu Komedija sa stavom, radila je na Hercegovačkoj televiziji Mostar, vodi kretivnu agenciju Umotvorine.hr, piše putopise, humoreske te sklada pjesme.

OGLASI

Loading