Select Page

Kiša gasi višednevne požare u Hercegovini

Kiša gasi višednevne požare u Hercegovini
Višednevne požare kojima su se gasitelji uglavnom bespomoćno suprotstavljali na području Mostara i Jablanice u Hercegovini počela je gasiti snažna kiša koja je popodne počela padati na području planina Čvrsnice i Čabulje.

Kiša je konačno počela padati. Nadamo se da će uspjeti do kraja obuzdati ovu vatrenu stihiju, rekao je gasitelj s planine Čabulje sjeverozapadno od Mostara koji već pet dana pomaže u zaustavljanju požara.

Ovaj je požar sinoć pomagao gasiti i hrvatski kanader, no tijekom jutra se vatra bila ponovno rasplamsala.

Gasitelji su kišu dočekali kao spas u posljednji trenutak za zaustavljanje vatrene stihije koja je i nastala kao posljedica udara groma prije pet dana kada je također slabije kišilo.

Pomoć s neba stigla je i vatrogascima nedaleko od Jablanice na planini Čvrsnici. Tu je požar opasno prijetio obiteljskim kućama i gospodarskim objektima.

Zbog bojkota državnih institucija srpskog člana BiH Predsjedništva Milorada Dodika posljednjih dana nije bilo moguće angažirati helikopter Oružanih snaga BiH. Srpski političari bojkotiraju rad državnih institucija nakon što je bivši Visoki predstavnik Valentin Inzko nametnuo izmjene Kaznenog zakona kojim se sankcionira i negiranje genocida u BiH.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading