Select Page

Klub zastupnika HDZ BiH – HNS inzistira na održavanju sjednice Zastupničkog doma PFBiH

Klub zastupnika HDZ BiH – HNS inzistira na održavanju sjednice Zastupničkog doma PFBiH
Klub zastupnika HDZ-a BiH-HNS-a Zastupničkoga doma Parlamenta Federacije BiH inzistira na radu tog zakonodavnog tijela i traži održavanje izvanredne sjednice u utorak, 31. ožujka, kako je i najavljeno.

Na toj sjednici trebala bi se usvojiti Odluka o izmjeni Poslovnika Zastupničkog doma koja će omogućiti rad Zastupničkog doma Parlamenta FBiH uz korištenje suvremenih tehnologija, čime bi se zadržala primjena demokratskih standarda i vladavine prava u vrijeme stanja prirodne ili druge nesreće u Federaciji BiH, stoji u priopćenju.

Klub zastupnika HDZ-a BiH – HNS-a navodi kako bi se na taj način omogućilo obavljanje funkcija federalne vlasti te upozorava kako su pojedini politički predstavnici u izvršnoj vlasti Federacije BiH već iskazali želju za propisivanjem kaznenih odredbi i odredbi o lišenju slobode putem uredbe sa zakonskom snagom te propisuju pojedine norme koje su već propisane Kaznenim zakonom Federacije BiH, narušavajući načela ustavnosti i zakonitosti.

U priopćenju se dalje navodi kako parlamenti susjednih zemalja održavaju sjednice te donose akte iz svoje nadležnosti te na prijedlog izvršne vlasti donose pakete mjera i pomoći gospodarstvu.

Stoga, dodaje se, ne postoji ni jedan razlog da Parlament Federacije BiH ne nastavi s radom te da donosi zakonske propise koji će narodima i građanima BiH barem djelomično olakšati teške zdravstvene i gospodarske trenutke.

Zastupnicima treba biti osiguran rad, uz pridržavanje svih propisanih uvjeta zaštite sukladno aktima Stožera civilne zaštite FBiH, a usvajanjem izmjena Poslovnika bila bi spriječena improvizacija u zakonodavstvu Federacije BiH kao i želje pojedinaca i skupina koji bi suspendirali Ustav na 30 dana ili dulje, stoji na kraju priopćenja za javnost Kluba zastupnika HDZ-a BiH-HNS-a.

jabuka.tv

OGLASI

Loading