Select Page

Kobna treća četvrtina odvela Hrvatsku u poraz, Srbija u tijesnoj završnici do pobjede

Kobna treća četvrtina odvela Hrvatsku u poraz, Srbija u tijesnoj završnici do pobjede

Hrvatska nije uspjela. Treća četvrtina još jednom bila je kobna, Hrvatska je u tom razdoblju ušla u visok zaostatak, uspjela se vratiti, ali ne i dovršiti preokret. Srbija je na kraju slavila uz mirnu ruku s linije slobodnih bacanja.

Od početka igralo se tvrdo, s dosta nervoze i pogrešaka, očito je bilo da je važnost utakmice kod obje reprezentacija imala dosta utjecaja.

Prvi su se nekako oslobodili Srbi koji su uspjeli tricama preko Mačvana otići na plus četiri koje su uspjeli održavati dok je Hrvatska pokušavala uhvatiti priključak.

Posljednji napad u prvoj četvrtini imala je Hrvatska, a okončao ga je tricom sa sedam i pol metara Bogdanović za prihvatljivih 19:20 nakon prve dionice.

I u ovom susretu bilo je problema s obranom skoka, ali srećom Srbija je imala dosta lošu realizaciju i to se u ovako ranoj fazi nije posebno osjetilo na rezultatu.

Čak štoviše, Hrvatska je uspjela čak i povesti nakon četiri minute igre u drugoj četvrtini novom tricom Bogdanovića za 25:24 da bi kasnije i Ukić ubacio tricu te Bilan položio za 31:26. Srbija je u međuvremenu imala niz napada, skokova u napadu, ali srećom nije pogađala iako se mogla odvojiti.

Na poluvrijeme se otišlo uz vodstvo Hrvatske 38:32 unatoč čak 11 napadačkih skokova Srbije, ali i 16 koševa ponovno raspoloženog Bojana Bogdanovića.

Ulazak u drugo poluvrijeme nije bio dobar, Srbija je odmah uhvatila priključak, agresivnom obranom natjerala je Hrvatsku u probleme u napadu i serijom 11:2 preuzela je vodstvo.

Hrvatska je u napadu bila potpuno izgubljena, nije imala nikakav odgovor na agresivan pristup Srbije dok je u napadu proradio Teodosić i sjajnim dirigiranjem donosio otvorene situacije.

Srbija je serijom 26:8 za manje od osam minuta otišla na 58:46 i u tim trenucima izgledala je puno bolje.
Treća dionica završila je vodstvom Srbije 66:52, Srbija se potpuno razigrala, a Hrvatska je ušla u duboku krizu. U prvom poluvremenu Srbija je imala vrlo lošu realizaciju, ali sve joj se otvorilo u trećoj dionici u kojoj je ubacila više poena nego u cijelom prvom poluvremenu.

U zadnjoj dionici Hrvatska se uspjela teškom mukom spustiti na minus osam sedam minuta prije kraja i pružiti si nadu u povratak u utakmicu, a situacija je postala još bolja nakon polaganja Simona za 72:68 pet minuta prije kraja.

Srbija je izgubila ritam, Hrvatska se počela vraćati i preokret više nije izgledao kao čudo, posebno nakon trice Hezonje s osam metara za 74:71.

Đorđević je odmah zvao minutu odmora, ali Hrvatska je nastavila “grickati” zaostatak i preko Planinića s linije slobodnih bacanja smanjiti na samo 74:73.

Hrvatska je imala napad za preuzimanje vodstva, ali Hezonja nije ubacio tricu s osam metara, Raduljica je vratio na plus tri i nakon toga Srbija je imala još jednu priliku za dodatni bijeg.

47 sekundi prije kraja kod 78:75 Srbija je dobila napad nakon što Hrvatska nije uputila šut u 24 sekunde, Kalinić je išao na tricu i teško promašio, ali Bilan je napravio faul u građenju skoka, a Raduljica ubacio jedno bacanje za 79:75.

Nakon što je Marković ubacio samo jedno bacanje za 80:77, Hezonja je otišao na liniju slobodnih i ubacio oba za minus jedan. Precizan je bio na drugoj strani i Teodosić da bi 13 sekundi prije kraja Babić promašio prvo i Hrvatska smanjila samo na minus dva. Jokić je sva svoja bacanja ubacivao na drugoj strani, Bogdanović smanjio na 86:83 i namjerno promašio drugo bacanje, ali nije pomoglo. Šarić je uhvatio loptu, ali nije ju uspio dodati na šut za tricu.

hrsport.net/ Foto: FaH

OGLASI

Loading